Стоилов: Може да реагираме само с работа

"Всичко беше в наши ръце, успяхме и да отбележим в добавеното време. Допуснахме обаче две елементарни грешки. Видях още в първия мач, че Хамрун е много сериозен отбор, въпреки че днес не смятам, че заслужавахме да загубим. Когато допуснеш такива елементарни грешки в атака и в защита, няма как да спечелиш. Дузпите бяха лотария. Донякъде прескочихме етапи в развитието си. Това ще ни е обеца на ухото за следващи мачове“, обяви треньорът на Левски Станимир Стоилов след драматичната загуба с дузпи от Хамрун Спартанс в третия квалификационен кръг на Лига на конференциите.

"Сините" бяха много близо до продължаване напред, но допуснаха гол в добавеното време, след което бяха по-неточни при дузпите. „И в атака и в защита имахме проблеми. Пропуснахме стопроцентов гол още в първата минута. Недопустимо е да правим такива детински грешки отзад. Трябваше да атакуваме топката веднага и е недопустимо да се пуска топката зад гърба на защитниците в 93-а минута. Това са грешки, които трябва да чистим“, допълни Стоилов.

„Този отбор има много да учи и много да надгражда като класа. Записахме приказни 8-9 месеца, които днес свършиха и е време отново да започнем да работим върху грешките. Крехки сме като клуб. Всичко до момента беше над очакванията. Не е срамно отпадането, това е сериозен отбор. Може да реагираме само с работа. Клубът трябва да си извади изводите и да заприличаме на европейски клуб. Трябва да се работи, друго не може да се прави. Клубът също ще трябва да влиза в нормалните граници. Трябва и аз да подобря изискванията към отбора. Не са ни това възможностите, особено с тези леки грешки днес. Дано си вземем поука. Георги е болен и затова не взе участие в мача“, каза още той.

„Негативно ще се отрази отпадането финансово. Отлагахме мачове, за да стигнем до бараж, така че днес се провалихме и на този фронт. Нормално е, когато загубиш от Хамрун да има отдръпване от феновете, но мисля, че имаме нужда от максимална подкрепа. Без фенове няма смисъл от "Левски". Само феновете не са го подвели. Всички останали сме виновни, че сме докарали клуба дотук“, завърши Стоилов. /БГНЕС