Стоилов: Мисля, че отговорихме на нивото на феновете

"Мисля, че отговорихме на нивото на феновете. Доволен съм от стила и начина на игра, който показа отбора – желанието, амбицията и организацията на играта. До 70-ата минута контролирахме и топката и мача. Имахме положения, но не успяхме да ги реализираме", обяви наставникът на Левски Станимир Стоилов след нулевото равенство с ЦСКА 1948 в мач от осмия кръг на Първа лига.

Станимир Стоилов

Двубоят бе първи на стадион "Георги Аспарухов" за Стоилов след завръщането му при "сините", но неговите възпитаници така и не успяха да преодолеят защитата на гостите. "Ако продължаваме да играем с тази точност и увереност, с която играхме през първото полувреме, мисля, че отборът върви на прав път. Доволен съм от отбора днес. Аз мисля, че изцяло контролирахме мача. Бързо превключвахме от фаза защита и фаза атака. Не съм очаквал, че може да играем толкова уверено и с такава точност. Не давахме възможност на противника да контраатакува", каза Стоилов след срещата.

"Смятам, че направихме огромна стъпка напред. За първи път "Левски" не допусна гол. ЦСКА 1948 имаше една ситуация. Играта на отбора във фаза защита бе на високо ниво. Агресията също. Липсваше ни късмета, за да завършим с гол. Вратарят на противника показа добро ниво. Работим, тренираме, ще се опитаме с мачове да решим кондиционния режим. Футболистите спазваха тактическата дисциплина, играха уверено, с настроение и трябва да добавим елементи във фаза атака. Това е твърде рано, за да изисквам толкова много от отбора. Отборът има подобрение във фаза защита и контрола на топката. Ако продължаваме така времето, в което ще играем добър футбол няма да е далеч. Стил с много комбинации. Беше важно да видим организацията в играта. Да, ще има лъкатушене. Не може всеки мач да очакваме чудеса в отбора, с оглед ситуацията. Днес беше от добрите мачове. Видяхме добри неща и трябва да работим най-вече в атака", допълни специалистът.

"Ако трябва да съм честен, имах сериозно вълнение след появата на стадиона, най-вече от позитивизма у нашите привърженици, който се е запазил с годините. Непокътнати са останали феновете, които са стожер на левскарщината, ние трябва да отговорим на тяхното ниво", завърши Стоилов. /БГНЕС