Стоилов: Левски вече има сериозно преимущество на собствен терен

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира победата над Пирин Благоевград с 1:0 в двубой от 5-ия кръг на Първа Лига.

Мисля, че победата беше заслужена. Трябваше още в първите минути да реализираме положенията си, за да тръгне мачът по-спокойно. Нашите слабости отново бяха в завършващото подаване и завършващия удар. Ще трябва да работим. Трябва да даваме нужните указания. Трябва ни по-добра комбинативност и повече увереност в завършващата фаза. Проблемът беше, че положенията бяха прекалено чисти, за да се пропускат“.

Станимир Стоилов.

Имахме добра динамика, добър ритъм, добро темпо, но трябваше завършващият удар да е по-добър“, допълни Стоилов.

С оглед, че в първите две домакинства отборите нямаха голова ситуация, мисля, че Левски вече има сериозно преимущество на собствен терен. Въпреки това, трябва да превключваме по-бързо от фаза атака във фаза защита и обратното. Преди допускахме повече голове. Сега израстнахме в този аспект. Отборите на Пирин и Спартак обаче не трябва да са фактор за подобряването ни“.

Първо ние трябва да подобрим играта си в защита. Пресата, завършващите подавания, те са много важни. Видяхме нивото на Хамрун. Доста опасен отбор. Взехме преимущество, надявам се сега да се представим на добро ниво. Надявам се футболистите да осъзнават важността на мача и тази победа с 1:0 да не ги заблуждава“, завърши наставникът относно реванша с Хамрун в Лигата на конференциите. /БГНЕС