Стоилов: Имаме да взимаме футболен реванш от Ботев Враца

"Враца са отбор, който играе доста комбинативен футбол, с голяма увереност, без да се притесняват чужд или собствен терена. Имат си си своите силни страни и играчи, Бабунски е един от тях", обяви наставникът на Левски Станимир Стоилов преди двубоя с Ботев Враца от 15-ия кръг на Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. "Сините" посрещат своя съперник на стадион "Георги Аспарухов" в понеделник от 17:30 часа.

Станимир Стоилов

Стоилов коментира здравословното състояние на своите футболисти. "Ще бъде трудно Драган Михайлович да вземе участие, Иван Горанов тренира от няколко дни, така че са по-добре нещата, за Бари ще решаваме днес и утре, за да видим какъв е проблемът и дали може да пренебрегне болката. Положителното е, че националите са здрави", каза той на днешния си брифинг.

"Имаме да взимаме футболен реванш от отбора на Враца, те бяха по-добри в първия мач, надявам се на наш стадион и пред нашата публика да направим добър мач, защото Левски има нужда от всяка победа и най-вече има нужда от добри игри и качество в играта. Враца са отбор, който играе доста комбинативен футбол, с голяма увереност, без да се притесняват чужд или собствен терена. Имат си си своите силни страни и играчи, Бабунски е един от тях, ще наблегнем на неговите силни качества и нашите защитници трябва да се справят по най-добрия начин, след като в първия мач не успяха", допълни треньорът на Левски.

Стоилов сподели мнението си и за продължаващата селекция в клуба. "По мое желание подновихме договорите на младите футболисти, най-вече защото тренират добре, работя и имат желание да се развиват. Това са футболистите, които на този етап сме преценили, че трябва да проведем разговори. Левски предлага договори, но няма да се молим на някого. Трябва да направим така, че от тук-нататък футболистите трябва да се молят да подписват с Левски. Това ще зависи от целия клуб и от мен като треньор. Клубът трябва да се върне на предишното си име и авторитет. Имаме интерес към много футболисти, където първенствата свършват, за да можем да ги взимаме като свободни агенти и да не плащаме трансферни суми. На този етап селекцията ще бъде изцяло от свободни агенти". /БГНЕС