Стоилов: Държавата трябва да помогне за козирката, секторът може да се срути

"Не виждам причини постоянно да се отлага тази помощ от държавата, за да се построи една козирка на един сектор, който има опасност да се срути. Ние нямаме големи претенции, една козирка струва наполовина на това, което е дадено на други клубове", това обяви наставникът на Левски Станимир Стоилов относно сектор А на стадион "Георги Аспарухов", предаде репортер на БГНЕС.

Станимир Стоилов

В края на миналата година новият спортен министър Радостин Василев прие на среща ръководството на Левски, за да обсъди проблемите на клуба, но Стоилов изрази разочарование, че все още нямаме никакви действия от страна на държавата. "След като се е помогнало, в добрия смисъл на думата, и трябва да се помага, и на Локомотив, на Ботев, на Лудогорец, най-нормалното нещо, което трябваше отдавна да се е случило, е да се помогне на Левски за построяване на козирката. Най-нормалното нещо даже е държавата да построи стадиони на клубове като нас, като ЦСКА, Берое, Черно море, за да можем да развиваме по най-добрия начин спорт номер 1 като интерес", коментира Стоилов.

"Имахме среща преди три месеца с министъра, аз там си позволих да кажа, че не трябва да се събираме и да си говорим празни приказки. Вече минаха три месеца, не виждам никакво развитие или никаква помощ в това отношение. Дано не е поредната пиар акция. Държавата е задължена да подкрепи клубовете, не само Левски. Щом на стадиона присъстват 15 хиляди човека, които си обичат отбора, купуват си билети, помагат на клуба да си изчисти всички видове ангажименти, би трябвало и държавата сериозно да погледне на такъв клуб, да отдели сериозни средства. Първото и най-важно нещо е козирката, за да не падне в най-скоро време", допълни той.

Стоилов коментира и решението на ЦСКА 1948 да приеме Левски на стадиона в Бистрица, както и да сложи цена от 40 лева на билетите за феновете на "сините". "Нормално е да се отразява такова несериозно отношение към футбола. На фона на подкрепата, която Левски получи, всички говорим, че футболът е за хората, всички призоваваме хората да купуват билети и да подкрепят отборите си. Не мога да приема, когато Левски бъде изпращан на стадиони, които не могат да приемат и 20 процента от привържениците ни. Това е неуважение към футбола и любителите на футбола, без значение кой клуб е. Явно не се хареса това, че на "Герена" дойдоха 15 хиляди. Въобще нямам намерение да призовавам нашите фенове, аз знам, че те няма да се подадат на провокацията, нашите фенове са достатъчно интелигентни", каза треньорът на Левски.

Относно очакванията си за мача Стоилов заяви: "Отборът проведе нормална седмица, готвим се за мача. Очаквам да стане един сериозен двубой, сериозен сблъсък. ЦСКА са отбор, който обича да играе футбол, взеха доста добри български играчи. Не можахме да победим в първия мач, така че сега трябва да се опитваме да играем по най-добрия начин и да спечелим. Нормално е отборът да е малко пренавит, нормално е да имаме и трудни моменти, с оглед на негативизма, в който събрахме в последните години. Опитваме се да излезем с добра игра и добро поведение на терена от положението, в което сме изпаднали. Задължени сме да продължим да се развиваме в игровия си облик".

Левски гостува на ЦСКА 1948 в мач от 21-ия кръг на Първа лига в събота от 15:00 часа. /БГНЕС