Стоилов: Ако не играем на максимума си срещу Арда, може да имаме проблеми

Ако не играем на максимума си срещу Арда, може да имаме проблеми. Това заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов на днешната си пресконференция преди утрешния сблъсък с кърджалийци от 24-ия кръг на Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. Двубоят на "Арена Арда" е утре, 19 март, от 14:30 часа.

Мъри коментира травмата на Роналдо, като сподели, че отсъствието на играчи в атака е най-проблемно за "сините" от всички зони на терена. "Ще решаваме утре според състоянието, три дни не е тренирал. Има кой да играе на позицията на Роналдо, макар че за нас всеки отсъстващ играч е голяма загуба. Тези атакуващи футболисти при нас са много малко. Имаме повече варианти в защита и полузащита. В атаката нямаме голям избор, надявам се да можем да използваме всички играчи", започна той.

Станимир Стоилов.

Стоилов говори и за утрешния съперник на столичани, като отличи комбинативният им стил на игра и изчистената тактическа постройка. "Да, има доста интересни футболисти във всички зони, не искам да отличавам един или двама, защото не е достатъчно коректно. Най-вече комбинативният стил, имат изчистена тактическа постройка, те нямат много слабости. По-важно е как ще играят нашите футболисти, искам моят отбор да играе на максимума на възможностите си, това ще бъде решителният момент за това кой ще контролира ситуацията на терена. Ще видим според хората, които са на терена, ще решавам в последния момент. Когато изпуснахме в предния мач, не се оказа фатално. Миналата година дузпите бяха бич за Левски. Затова се опитваме да се подобряваме. Просто Левски загуби мачове на дузпи, които можеха да прехвърлят отбора в исторически план да спечелим трофей или да продължим напред в евротурнирите, те са важен компонент", добави наставникът по отношение на титулярния изпълнител на дузпи в тима.

"Най-важно е отборът да затвърди победите, сега е важно срещу много по-силен противник да го направим. Не съм се вглеждал в класирането, особено като не сме на първо място. Важно е да трупаме победи, дългата ни серия без успехи не се отрази сериозно в класирането. Който успее да спечели три точки, ще е много добре за него. Добра игра с победа, към това трябва да се стремим. Очаквам привържениците да са на стадиона и отново да подкрепят любимците си. Трябва да се стигне до крайните възможности на играчите, за да спечелим срещу отбор като Арда, иначе можем да имаме проблеми. Футболистите всичко им е наред откъм условия и финансиране, те трябва да мислят само за представянето на терена, техен ангажимент е да побеждават, всички други проблеми са решими".

"Общо взето, в линията на защитата отборът трябва да играе стабилно във всеки мач, както в последните. От тези четирима защитници, трима са национали, това е сериозен ангажимент. Те нямат право да допускат голове предвид класата си. Аз очаквам от тези защитници да играят много по-добре от това, което показаха досега. Тези защитници имат още много по-високо ниво. След като се коментира тяхното ниво, значи тези играчи трябва да показват още повече - искам в поредица от 30 мача да се справят така. Това не е непозната ситуация, имаме разговори с всеки играч. Естествено, клубът прави нужното да задоволим интереса на играчите. Това е изключително млад отбор, играчите имат хоризонт пред себе си - те знаят, че когато са в такъв млад отбор, имат време за трансфер. Случаят с Георги Миланов не беше такъв. По-лесно е да убедиш младите играчи, те имат доста проблеми, които трябва да чистят. Много често играчи отиват в Европа недостатъчно обучени и често кариерите им приключват с връщане тук в България. Аз трябва да направя всичко възможно тези футболисти да отидат в Европа обучени".

Стоилов изрази още мнение, че Жереми Петрис има потенциал да стане един от добрите на поста си в Европа, като допълни и по адрес на новото попълнение Джавад Ел Джемили, че тепърва ще получава шансове за изява. "Жереми има в Левски позитивни прояви, но с оглед на това, че пропусна и предната подготовка, имаше проблеми и миналата година, и сега, има още много какво да усъвършенства, за да стане играч от световна класа. Играе с нужното желание и агресия, но засега е изчистил много малка част от нещата, които може да подобри. Травмите му повлияха много, сега всичко е наред, оттук-нататък той трябва да играе и на много по-добро ниво. Но не трябва да допуска да се травмира повече, ако води тренировъчен процес и не витае в облаците от ласкавите слова, а бръкнем в проблемите, Жереми може да е един от добрите защитници в Европа. Джавад е много млад играч, смяна на обстановка, но той се старае много в тренировките, има нужните качества. В скоро време предполагам ще започва и като титуляр. На неговата позиция имаме сериозна конкуренция. Има време за адаптация и доразвитие на качествата си, ще получава естествено и шансове", завърши треньорът на Левски. /БГНЕС