Стойчо Младенов: Не успяха да ни затрият, неправдата ще се промени

"Подписа се един договор, който зароби ЦСКА. Ние на година плащаме по милион и 200 хиляди. За какво да ги плащаме тези пари, на кого да ги плащаме, защо на другите отбори се помага, а от нас се взима? Това е неправдата, която аз вярвам, че това ново правителство ще промени. Убеден съм в това нещо, вярвам им сляпо", заяви наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов на въпрос на БГНЕС относно скандалите около "червения" клуб в последните дни - полемиките свързани със служебния министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, както и новото напрежение между големите футболни съперници ЦСКА и Левски по темата за стадионите.

Младенов е оптимист, че предстоят по-добри дни за ЦСКА

Треньорът на ЦСКА даде брифинг преди мача от последния кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите между "червените" и Рома. Срещата е в четвъртък на Националния стадион "Васил Левски", с начален час 19:45.

"Не може това да не ми влияе. На помощници и ръководство, хора дали толкова много за ЦСКА, които продължаваме да милеем за ЦСКА, и да виждаме от другата страна един терор срещу ЦСКА, едно малтретиране. През всичките тези години, постарах се да вляза и да проверя - на Локомотив Горна Оряховица дали един милион, на Ботев Враца, ако не се лъжа, също милион помогнали. На Ботев Пловдив помогнали с 24-25 милиона, на Локомотив Пловдив - 14 милиона. Аз знам кога се подписа този договор - по време на Титаните и предишното правителство. Подписа се един договор, който зароби ЦСКА. Ние на година плащаме по милион и 200 хиляди. За какво да ги плащаме тези пари, на кого да ги плащаме, защо на другите отбори се помага, а от нас се взима?", коментира Младенов.

"Аз вярвам, че тази неправда ще се промени. Вярвам в Радев, нашият президент, аз откакто се помня такъв президент не съм виждал, излезе с юмрука си и разтресе цялата държава, вярвам в Петков, вярвам във Василев, вярвам в Рашков, хора, които вече са любимци на народа, че те ще поправят тази неправда. Ако не се лъжа, единствените сме ние, от които се взима, и на още един софийски отбор не е помогнато (Славия). И на Локомотив София никога не се е помагало - излъгаха им, че ще им дадат, но не им дадоха. Защо от нас се взима, а на други се дава? Кой собственик ще дойде и непрекъснато ще влага в базата и в клуба, ще спонсорира определени спортове, защото Гриша Ганчев във всички спортове помага, и отгоре на това ще го тероризираме да дава за наем? Това е неправдата, която аз вярвам, че това ново правителство ще промени. Убеден съм в това нещо, вярвам им сляпо", допълни той.

"Феновете са прави да бъдат недоволни и да изискват повече от всякога, защото ние имаме нужда от всякаква помощ. Ние искаме помощ от феновете, не от държавата, от държавата искаме само разрешително, за да построим стадиона, нищо повече не искаме. Като не ни се дава, поне да не ни се взима. Това е моето виждане. Не би трябвало преди този мач точно това да коментираме, но мисля, че беше необходимо и аз да взема отношение. Този договор се подписа при предишното правителство, по времето на Титаните и е крайно несправедлив. Ние тогава се зарадвахме, защото аз бях един от присъстващите в Министерството на спорта, и това, което е направено зад гърба ни, го разбрахме след това - това заробване, 120 хиляди лева на месец да се дават. Това е неправдата, и то е точно и единствено само срещу ЦСКА. Не успяха да ни затрият, и то благодарение на този собственик, който е в момента", завърши Младенов отговора си на въпрос на БГНЕС.

Младенов коментира също утрешния двубой и други въпроси, свързани с "червените". "Ние почти нямахме време да работим примерно едноседмичен цикъл, където да имаме спокойствието и времето да тренираме по отделни компоненти от играта. Хитростта на терена идва от индивидуалните качества на футболистите. За нас отсъствието на Кери и Варела е сериозен игрови проблем. Аз получих много смс-и и обаждания (от фенове), отговорът почти винаги е един и същ, но това не мога да го приема като аргумент да не се посещават дадени срещи на тима. Любовта трябва да се показва в подкрепянето на отбора, добър или лош. Феновете видяха, че когато 12-ият играч присъства, ние сме изключително силен тим. Мачът в София с Виктория Пилзен е достатъчно показателен. Моето желание е с помощта на феновете да държим тима на лимита на възможностите му. Когато стадионът е пълен се чувстваме в свои води всички в отбора. Това е психологически импулс. Винаги, когато съм минавал през ЦСКА съм давал на 3-4 юноши шанс за изяви, млади играчи, които заслужат това в тренировъчния процес, сега няма има изключение от това. Наясно съм какво ни трябва като селекция, за да подобрим конкуренцията в състава на определени позиции. Моуриньо е изключително голямо име във футбола, аз го определям като най-добрият треньор в света. Сигурен съм, че ще направи Рома още по-голям отбор. Жозе Моуриньо е изключително коректен, човечен, знам го от личен опит", каза той. /БГНЕС