Стойчо Младенов: Мачът с ЦСКА ще бъде много специален за мен

Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов коментира предстоящото дерби с ЦСКА в 34-ия кръг на Първа лига. Той говори пред португалското издание „О Жого“ и заяви, че двубоят ще бъде много специален за него, тъй като е прекарал по-голямата част от кариерата си на стадион „Българска армия“.


Стойчо Младенов също така сподели, че все още не може да се предвиди какво ще се случи в първенството, което през този сезон е изключително оспорвано два кръга преди края на шампионата. Той е на мнение, че нивото на Лудогорец е паднало и това е причината ЦСКА да е на първо място в класирането, а не толкова израстването на „червените“.

„Мачът ще бъде много специален за мен, прекарал съм по-голямата част от кариерата си като играч и като треньор в ЦСКА. Станах шампион през 2008 година, последната титла на клуба. И то с пълна доминация, с 24 победи и 6 равенства, което остава неподобрен рекорд в България“.

„През този сезон Лудогорец не е толкова силен, нивото им падна малко. Мисля, че това до голяма степен е причината за класирането, а не толкова някакво значително израстване на ЦСКА. Битката е жестока, въпреки че Лудогорец има по-широк състав. Мачът на ЦСКА срещу нас ще бъде решаващ. Стадионът ще бъде пълен, но 90 процента от феновете на ЦСКА ще ги подкрепят. Може би 10 процента ще бъдат зад нас. Ситуацията е трудна. Има хора, които искат обединение между двата клуба, но ръководствата вървят в различни посоки“.

„Постигнахме страхотен резултат с ЦСКА 1948 , но на върха нищо не е решено. Това не се е случвало от доста години, има неяснота за няколко позиции в класирането. Невъзможно е да се предвиди какво ще се случи в последните два кръга. Двата основни кандидати за титлата са във върхова форма, но ние също се справяме добре, има подем след пристигането на новия треньор Атанас Рибарски. Ще бъде трудно за ЦСКА, въпреки че е домакин", допълва Младенов.“, обясни Младенов.

"Последните 11 години преминаха под доминацията на Лудогорец, който чрез двамата си много богати братя (б.а. - собствениците Кирил и Георги Домусчиеви) разбра какво е нужно, за да се изгради много силен отбор за кратко време. Те имат най-добрата инфраструктура в страната и са пример за отлична вътрешна структура в държава, в която организацията и парите винаги са недостатъчно", допълни той. /БГНЕС