Стоичков предизвика голям интерес на „Армейския следобед“

Най-успешният български футболист Христо Стоичков бе специален гост на традиционния „Армейски следобед“ на помощните игрища на стадион „Българска армия“ преди първия двубой между от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите между ЦСКА и ирландския Сейнт Патрикс, предаде репортер на БГНЕС. Голяма опашка от деца се изви, за да се добере до автограф от Камата.

Мачът ще се играе Националния стадион „Васил Левски“, а „армейците“ отново решиха да отделят внимание на най-малките си привърженици с много игри и забавления преди важня сблъсък. При предишния „Армейски следобед“, който бе точно преди седмица, специален гост бе друго голямо име на българския футбол и бивш играч на „червените“ – кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов.

Камата зарадва множество деца, дошли да се видят с легендата на ЦСКА.

При пристигането си на стадиона, Камата бе посрещнат с възгласи: „Един е Ицо Стоичков“. Преди да се включи в игрите на децата, легендарният №8 отдели много време за автографи, а за да се снимат и да получат автограф от Стоичков се наредиха десетки на едно от помощните игрища на стадион „Армията“. На събитието се появи и друга икона на "червения клуб" - Димитър Пенев, който се снима със „Златната топка“ на Стоичков, както и бившият масажист на тима Христо Запрянов.

Една изразителна победа ще даде спокойствие преди реванша. Това заяви легендата на ЦСКА Христо Стоичков, който днес бе гост на традиционния „Армейски следобед“ на стадион „Българска армия“, предаде репортер на БГНЕС. Камата представи „Златната топка“, която спечели през 1994 година, и подписа автографи на стотици деца, дошли да го видят, преди първия мач от трети предварителен кръг на Лигата на конференциите между „червените“ и Сейнт Патрикс.

Тя е много лесна, когато има организация е лесно, мисля, че тя е супер заради всички тези момчета и момичета днес на този празник. Сега приключвам – докато не свършат, няма да си тръгна от тук, така че мачът може и да почака. Обичта и уважението няма да спре, особено на този стадион колко години съм му прекарал. Алеята на всички спортисти на ЦСКА ти дава основание и удоволствие да бъдеш тук“, започна той пред медиите.

За мен е същият ден, какъвто беше и декември месец, 1994 година – споменът е голям, винаги съм казвал, че благодарение на моето семейство, приятели, тази „Златна топка“ е за тях. На 300 м е, така че няма как да не бъда там. Очакванията ми? Победа. Импулс мога да бъда към публиката, на терена не мога да помогна с нищо, мисля, че Саша ще направи така, че да ги мотивира достатъчно, хората, които ще дойдат довечера да подкрепят отбора, мисля, че една изразителна победа ще даде спокойствие на всички преди реванша“, добави Камата, като потвърди, че ще присъства на Националния стадион „Васил Левски“ довечера.

Обликът винаги може да се подобрява, винаги може да се иска нещо повече, самият футболист да се вложи повече, да знае в кой отбор играе. Без да те мотивират, няма как да очакваш да постигнеш нещо. Обичта от това да бъдеш максимално концентриран да знаеш къде отиваш“, завърши Стоичков.

На събитието се появи и друга икона на "червения клуб" - Димитър Пенев

Останалата част от програмата на „Армейския следобед“:

17:00 часа – Спомен за Стоичков – нарисувай рисунка за великия номер 8

17:30 часа – Спаси дузпа на Стоичков

18:00 часа – Семеен футбол

18:00 часа – Турнир по джага

18:30 часа – Игра за бързина с треньор от школата. /БГНЕС