Стоев разговаря с Чавушоглу, не се споменава за напрежението покрай изборите

Министърът на външните работи Светлан Стоев проведе днес телефонен разговор с турския си колега Мевлют Чавушоглу, съобщиха от МВнР, уточнявайки, че разговорът е бил по инициатива на турската страна.

Министърът на външните работи на Република Турция отправи поздравления към новоизбрания президент на Република България Румен Радев и изрази надежда за скорошно формиране на редовно правителство у нас, се казва в съобщението.

Турция връчи протестна нота заради проверките по границата с България

Турската страна изрази увереност за продължаване на ползотворния и съдържателен диалог с Република България на двустранно и многостранно ниво. Предложено бе двамата министри да проведат двустранни срещи на предстоящите международни форуми на равнище министри на външните работи по линия на ОССЕ и НАТО.

Турция привика спешно посланика на България в Анкара

Министър Светлан Стоев благодари и пое ангажимент да предаде на новоизбрания президент отправените поздравления от турската страна. Той изрази увереност, че двустранните отношения с Република Турция ще продължат да се развиват в традиционния дух на приятелство, добросъседство и взаимно уважение, добавят от външно министерство. /БГНЕС