Стилияна Николова бе отличена за номер 1 на септември

Националната състезателка по художествена гимнастика Стилияна Николова бе отличена за спортист номер 1 на месец септември в традиционната анкета на Пресклуб България, предаде репортер на БГНЕС. Николова заслужи приза, след като се представи много силно на Световното първенство по художествена гимнастика в София, където спечели три сребърни и един бронзов медал, като по този начин донесе на България и квота за Олимпийските игри в Париж в индивидуалната дисциплина.

Тъй като квотата не е поименна, Николова обяви, че по никакъв начин няма да се отпуска през следващата година. "Определено нямам мисълта да се отпускам, така че влизам със същата нагласа във всяко едно състезание. Не мисля, че ще си позволя да ми е по-спокойно. Това, че квотата не е поименна не ме притеснява, защото наистина най-добрият ще отиде. Сигурна съм, че всяка една в националния отбор ще се бори докрай. В крайна сметка го правим за България, така че който и да отиде работата му е да представи достойно нашата страна. Желая да стана лидер, не само на нашия национален отбор, но като цяло. Просто много трябва да работя", сподели след награждаването Николова, която пребори конкуренцията на Цанко Цанков (плуване), Кирил Милов (борба), Едмонд Назарян (борба) и Антон Ризов (спортна стрелба) за отличието за месец септември.

"За нас има едно спокойствие от това, че на първото световно първенство спечелихме първа квота, което е за страната, не е поименна. За всеки един състезател всяко състезание е ново начало и отговорно само по себе си", коментира треньорката на Николова Валентина Иванова. "Цялата програма на Стилияна ще бъде абсолютно нова. Ние участваме с четири съчетания на четири уреда, всички ще бъде променени, музиките и композициите ще бъдат различни. Ще наблегнем да запазим и да завишим трудностите в съчетанията, така че да може състезателят да ги изпълни правилно. Всяко съчетание трябва да бъде различно, артистично, да бъде приятно както за публиката, така и за съдиите, които да го оценят както подобава", допълни тя. /БГНЕС