Стефанов: Убеден съм, че пролетният дял ще бъде много по-успешен

Убеден съм, че пролетният дял ще бъде много по-успешен. Това заяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов преди днешната първа тренировка на „белите“ за 2021 година, предаде репортер на БГНЕС. На събитието присъства старши треньорът Александър Тарханов и помощникът му Мартин Кушев.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

Такъв, какъвто видях през миналия полусезон. Трябва да се промени основно характера на футболистите. Да се върне стария боен дух, да започнат да мислят само за победа, да изпълняват стриктно тактическите указания на треньора, да бъдат дисциплинирани. Имайки предвид какви футболисти има в Славия като качество, аз съм убеден, че пролетният дял ще бъде много по-успешен. Не бива да говорим предварително“, започна Стефанов. „Вероятно ще има още нови футболисти и вероятно с някои ще се разделим. Напуснаха ни четирима – двама по взаимно съгласие, Филип Кръстев в Ломел, Янис Карабельов прекрати договора си и пожела да играе в чужбина. Селекцията е отворен процес. Не искам да коментирам случилото се с Карабельов. Дайте първо да си свършим работата, после за европейското участие. Хубаво е да хванеш рибата и после да сложиш тигана, иначе предварително, ще си останеш с тигана“, добави в типичния си стил той.

Старши треньорът на Славия Александър Тарханов.

Тарханов си пожела по-силно представяне през пролетта. „Пожелавам повече късмет на нашия отбор през новата година. Днес започваме подоготовка. Имаме трима нови футболисти. Имахме доста проблеми в центъра на защитата и полузащитата с контузени играчи, както с Виячки, например. Той имаше две операции и отсъства дълго време, което се отрази на качеството на играта. Проблемите в халфовата линия се отразиха на нашите атаки през центъра. Поради тази причина взехме млади играчи в центъра на терена, като и един опитен футболист в сърцето на отбраната“. „И Томбак, и Антовски са още млади. В атака също имаме опит с Рангелов и Венци Христов. Сега ще започне подготовка и Ивайло Димитров. По фланговете имаме добри футболисти като Емил Стоев. Имаме доста млади играчи, имаме от школата няколко момчета. Виждаме доста перспектива, младите също ще започнат с нас работа. Всички се надяваме пролетната част да бъде на друго ниво“, каза още наставникът на Славия.

Едно от новите попълнения на Славия Костадин Велков (ц).

Славия ще изиграе шест контроли в Турция. Тимът заминава на 18 януари, като ще се изправи срещу Торпедо Москва, Ротор, Криля Советов, Войводина и още два отбора. Стефанов обясни, че поради ситуацията в някои страни е възможност някакво разместване в датите. Контролите ще се изиграят между 21 януари-5 февруари. /БГНЕС