Стефанов скочи на Василев: Той не е министър, след като помага на един клуб

Той не е министър, след като помага на един клуб. Това заяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов, който се изказа остро срещу спортния министър Радостин Василев. Според Стефанов, Василев помага конкретно на един клуб – ЦСКА, и не може да бъде определен за министър, ако не адресира проблемите на всички клубове.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

Той не е министър, след като помага на един клуб конкретно – ЦСКА. Нашите отношения са лични от времето му на адвокат. Какъв министър е той? Министри са идвали и са си заминавали, Славия е била Славия и ще си остане Славия“, бяха думите на президента на „белите“ за министъра на младежта и спорта.

По отношение на предстоящия пролетен сезон и новите попълнения, които бяха представени днес официално на пресконференцията – Йон Бакеро и Александър Иванов, той бе категоричен, че всичко зависи от старши треньора Златомир Загорчич за ошлайфането им като играчи на столичани. „Залавяме се за работа, започва пролетният полусезон, надявам се това, което започнахме през есента, да го завършим по най-успешен начин. Тежката дума има Златомир и момчетата, ние ще се постараем каквото е необходимо като ръководство да осигурим, оттам-натам дано Господ е с нас, да бъдат живи и здрави, и да имаме късмет. И Христо, и Лъчо Танев помогнаха за трансфера на Бакеро. За Георги Иванов нужно ли е да казвам – ние сме приятели с него, аз съм го виждал като по-малък, и в Рилски спортист, вече от старши треньора зависи как ще ги ошлайфа, така че да паснат на нашия отбор".

Новите попълнения на "белите" Йон Бакеро и Александър Иванов.

Може би за първи път през живота си чувам, че треньор няма нужда от нови футболисти. Може би, защото четири-пет наши рожби участваха от децата, мисля, че той вижда в тях много хляб. Радостното е, че доста години работим заедно, той гледа на нашите деца като свои деца. Иска от нашата школа да излизат максимално таланти, стараем се, ще го правим и занапред, дали ще има друг трансфер, не мога да Ви кажа отсега. Ако има подходяща оферта, няма да спираме никого от това да се развива. Като оферта не, като интерес – да. Питат, питат. Няма от какво да се притеснявам“, коментира той и евентуални трансфери на футболисти на „белите“ в други клубове.

Старши треньорът на столичани Златомир Загорчич.

Загорчич сподели, че единственото, за което мисли в момента, е как да подготви тима на лагера в Турция и за първия мач от пролетния полусезон с ЦСКА. „Говорим си всяка година едно и също. Не, по принцип аз имам високи очаквания към всички футболисти. Ще гледаме да ротираме играчите си. Надяваме се да се подготвим добре на лагера в Турция, да няма контузии и да стартираме първенството по най-добрия начин. Сега в момента нямаме нужда от нови попълнения. Евентуално ако някой отиде в чужбина, ще разговарям с президента. Единственото, което си мисля сега, е начинът, по който ще се подготвим в Турция и за първия мач с ЦСКА. Ще играем във всеки мач за победа и ще видим докъде ще стигнем“, заяви той.

Програмата на Славия за подготовката през зимата:

9-15 януари - тренировки в София

13 януари

Славия - Хебър

15 януари-4 февруари - лагер в Анталия

18 януари

Славия - Стал (Миелец)

22 януари

Славия - Металист (Харков)

25 януари

Славия - Теплице

30 януари

Славия - Мура

3 февруари

Славия - Войводина (Нови Сад)

4 февруари

Славия - Медж (Легница). /БГНЕС