Стефанов: Мачът с Ботев Пд няма да се състои, имаме 14 човека с COVID-19

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкри, че има 14 заразени с коронавирус при "белите", като поради тази причина е невъзможно мачът с Ботев Пд да се проведе. По програма срещата трябваше да се играе утре от 16:30 часа на стадиона в столичния квартал "Овча купел".

Венци Стефанов.

Стефанов обясни пред Дарик радио, че 11 футболисти от отбора са болни от COVID-19 и ще трябва да бъдат поставени под карантина за 14 дни. Останалите трима заразени пък са двама треньори и администратора.

"Последните 3 дни се правиха тестове и всеки ден излизаха по 4-5 човека. Общо 14 човека са заразени - 11 футболисти, двама треньори и администратора. Ако днес се направят тестове ще излязат още един-двама. Явно всички трябва да изкараме този вирус, за да живеем по-спокойно. Никой не се е оплакал, чувстват се добре. Имат температура, но не са на легло. Невъзможно е да има мач с Ботев Пд. Има наредба, че който е болен, трябва да изкара 14-дневна карантина, а близките му 10 дни. Ако властите преценят, че може да се състои Конгреса на БФС, ще се състои. Моето мнение е, че това трябва да се направи час по-скоро. Защото трябва да започнем почистване на къщичката, ако искаме да има футбол в България", каза още Стефанов. /БГНЕС