Стефан Янев: Вече има достатъчно основания хората да гласуват свободно и без страх

Служебното правителство полага и ще продължи да полага всички необходими усилия да се гарантира честността и автентичността на изборните. МВР, правоохранителните органи и институциите в сферата на сигурността работят всеотдайно, за да предотвратят купения вот. Техните действия вече дават резултати. Вече има достатъчно основания българските граждани да се чувстват сигурни и да дадат своя вот свободно.

Това заяви служебният премиер Стефан Янев в началото на днешното заседание на Министерски съвет, на което направи обръщение към гражданите и ги призова да упражнят правото си на глас на 11 юли без страх, предаде репортер на БГНЕС.

Целта е следващият парламент да бъде едновременно ефективен и да е в състояние да взема този тип решения, които са необходими за бъдещото на държавата, заяви Стефан Янев и призова партиите: Да бъдат отговорни – да подходят национално отговорно, да загърбят популизма и ПР акциите, и да подходят национално отговорни, защото се опасявам, че предстоят трудни времена.

Бъдещото разположение на силите в парламента трябва да формират стабилно мнозинство и стабилно подкрепено правителство, което да е в състояние да провежда реформи, подчерта Янев и добави, че в неговата основа трябва да бъде икономическата доминанта.

Партиите да чуят гласа на хората, техните желания и идеи за развитие на страната и да ги имплементират в законодателни инициативи, призова още служебният премиер.

Изборите са фундаментът на демократическия процес. Изборите са онзи момент, в който отговорностите от хората идват до нас. Всички ние, като общество, като власти, като медии трябва да работим отговорно, за да имаме просперираща България с бъдеще, заключи Стефан Янев. /БГНЕС