Стеф Къри няма спирка - потопи лидера на Изток с 49 точки

Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри продължи с феноменалното си представяне в последните седмици и отбеляза 49 точки за успеха на своя тим над лидера в Източната конференция Филаделфия Севънтисиксърс със 107:96 като гост.

Стеф Къри спечели дуела с брат си Сет в Града на братската любов - Филаделфия

Във Филаделфия - Града на братската любов - Стеф се изправи срещу брат си Сет, който го пазеше през голяма част от двубоя, но не успя да спре двукратния MVP на Лигата. Стеф заби 10+ тройки за шести път от началото на сезона, като всички други играчи в НБА имат общо пет мача с поне 10 тройки през кампанията. Къри регистрира и 11-то пореден мач с поне 30 отбелязани точки, като вече има 40+ точки в пет двубоя през април.

"Има нещо много красиво в това, истинско изкуство. Това, което той прави, е невероятно за наблюдаване. В момента той е една уникална сила в Лигата. Никой в историята на играта не е правил такова нещо", коментира треньорът на Голдън Стейт Стив Кър, а колегата му от Филаделфия Док Ривърс се съгласи. "Не мисля, че някога съм виждал такава серия. Гарантирам ви, че никога не е имало човек, който да бележи точки по подобен начин", каза Ривърс.

В "Уелс Фарго Сентър" двата тима направиха атрактивен и равностоен двубой, като резултатът бе равен след края на първата и втората част, но след това домакините нямаха сили да издържат на темпото на Къри и в крайна сметка записаха 18-то поражение от началото на сезона. За Уориърс успехът бе изключително важен, като тимът е в битка за място в плейофите на Запад и към момента заема девета позиция с баланс 29-29. Заради съкратения поради пандемията от коронавирус редовен сезон, през тази кампания отборите от 7-мо до 10-то място в класирането ще играят баражи за последните две места в плейофите. Севънтисиксърс продължават да водят на Изток с актив 39-18.

Останалите резултати:

Пистънс - Кавалиърс 109:105

Селтикс - Булс 96:102

Пейсърс - Спърс 94:109

Хийт - Рокетс 113:91

Уизардс - Тъндър 119:107

Бъкс - Сънс 127:128

Нъгетс - Гризлис 139:137

Лейкърс - Джаз 97:111. /БГНЕС