Стартира още една програма в сферата на спорта и туризма в София

Обявяване на сесия за набиране на проектни предложения за 2023 г. по Програма за ремонт и изграждане на общинска спортна инфраструктура предлагат общинските съветници Татяна Георгиева и Анатоли Илиев, съвместно с Мирослав Боршош – заместник-кмет на Столична община.

Програмата включва финансиране на проекти в подпрограма „Образователна спортна инфраструктура“ и подпрограма „Спортна и спортно-туристическа инфраструктура със свободен достъп“. Бюджетът за ремонт и изграждане на общинска спортна инфраструктура за 2023 година е в размер на 440 000 лева. По тази програма могат да кандидатстват само районни администрации с по едно проектно предложение в различните части.

Програмата има за цел модернизация и обновяване на материалната спортна инфраструктура в детските градини, училищата, спортните и спортно-туристическите обекти със свободен достъп, съобразно съвременните изисквания за качествени, безопасни и достъпни спортни съоръжения. След извършен анализ на състоянието на общинската спортна инфраструктура, постъпили сигнали и искания до сега, акцент в годишния план за изпълнение на настоящата Програма се поставя върху ремонт на вече изградена общинска спортна инфраструктура./БГНЕС