Станимира Петрова се справи с британка за финал на Европейските игри

Станимира Петрова се класира за втори път в кариерата си за финал на Европейските игри. Шампионката от Минск 2019 ще има възможност да атакува нова титла в богатата си кариера, след като се справи с британката Чарли Дейвисън. В категория до 54 килограма на ринга в Краков тя записа категоричен успех с 5:0 гласа.


Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков Станимира проведе поредния си отличен мач. Тя бе много активна в хода на цялата среща и засипа британката със серия от красиви комбинации. След първите два рунда българката, която е световна и двукратна европейска шампионка, както и 4-кратен носител на Купа „Странджа“, взе категоричен аванс в картите на съдиите. Това обаче не я успокои и тя продължи да диктува темпото, затвърждавайки разликата в класите.

На финала в събота вечер от 19:00 часа Петрова ще се изправи срещу добре познато име. За златен медал тя ще боксира с румънката Ленута Перийоц, бивша европейска шампионка и втора в света.

Във вечерната сесия ни очакват още три полуфинала с българско участие. Първа ще се изяви Светлана Каменова. Двукратната световна бронзова медалистка и двукратна европейска вицешампионка ще срещне голямата си съперничка – Ирма Теста (Италия). Мачът в категория до 57 килограма е от 19:30 часа.

Час по-късно е и двубоят на Хавиер Ибаниес. В същата категория натурализираният кубинец ще преследва финал срещу Небил Ибрахим (Швеция). Програмата ще закрие Йордан Морехон. При най-тежките (+92 кг) той ще се изправи срещу Джъстин Ори (Великобритания). Мачът от 21:45 часа е с двойна тежест, тъй като освен финал носи и квота за Игрите в Париж.