Станаха ясни четвъртфиналните двойки за Купа Дейвис

Джокович поведе Сърбия към втора победа в груповата фаза.

Отборите на Сърбия и Великобритания се класираха за четвъртфиналите на новия формат на Купа Дейвис, след като записаха втори победи в турнира днес. Водените от Новак Джокович сърби се наложиха над силния тим на Франция, благодарение на две победи на сингъл.

В първия мач Филип Крайнович записа втора победа в надпреварата, след като надви Жо-Вилфред Цонга със 7-5, 7-6, след което Джокович нямаше проблеми срещу Беноа Пер и спечели с 6-3, 6-3, за да осигури място на своя тим сред най-добрите осем. В мача на двойки шампионите от Финалите на АТП Пиер-Юг Ербер и Никола Маю победиха Янко Типсаревич и Виктор Троицки с 6-4, 6-4. По този начин Сърбия завършва на първо място в група А и е сигурна за четвъртфиналите, докато "петлите" приключиха с участието си на турнира.

Напред продължава и Великобритания, въпреки че звездата на тима Анди Мъри получи почивка срещу Казахстан днес след вчерашния си тежък мач на сингъл срещу холандеца Талон Грикспор. В първия мач Кайл Едмънд победи Михаил Кукушкин с 6-3, 6-3, след което Александър Бублик обърна Дан Еванс за крайното 5-7, 6-4, 6-1. По този начин всичко се реши от мача на двойки, като за втори пореден път Джейми Мъри и Нийл Скупски донесоха успеха на британците, след като надвиха Бублик и Кукушкин с 6-1, 6-4. Великобритания завършва начело на група Е с две победи, докато Казахстан остава на втора позиция с и отпада от надпреварата.

Кайл Едмънд спечели откриващия мач на сингъл срещу Казахстан.

За четвъртфиналите се класира и отборът на Германия след победа над Чили с 2-1. В откриващия мач ветеранът Филип Колшрайбер записа успех над Николас Жари с 6-4, 6-3, след което Кристиан Гарин остави Чили в битката с обрат срещу Ян-Ленард Щруф - 6-7, 7-6, 7-6. В решаващия мач на двойки Кевин Кравиц и Андреас Мис победиха Марсело Томас Бариос Вера и Алехандро Табило със 7-6, 6-3, а този резултат класира за четвъртфиналите и вторият в група С Аржентина. Другият най-добър втори тим е Русия.

По този начин станаха ясни всички четвъртфинални двойки в турнира:

Австралия - Канада

Сърбия - Русия

Великобритания - Германия

Аржентина - Испания. /БГНЕС