Стамен Белчев: Целта е да спечелим Купата и да играем в Лига Европа

Целта е да спечелим Купата и да играем в Лига Европа. Това заяви новият старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев, който днес даде първата си пресконференция като наставник на „червените“ след раздялата на клуба с Нестор Ел Маестро, предаде репортер на БГНЕС. На събитието присъства и помощникът на Белчев Анатоли Нанков. Белчев замени Ел Маестро след незадоволителните резултати напоследък, включително пораженията от Локомотив Пд и Пирин Благоевград на Националния стадион „Васил Левски“.


„Никога няма да коментирам моя предшественик. Имам някои идеи кои неща да се променят. Когато вече разбрах, че ще започна, знаех с какво се захващам. Смятам на този етап да бъда полезен. Да, разликата е голяма от Лудогорец, ние ще излизаме всеки мач за победа и накрая ще правим сметките. Като цяло, целта е да спечелим Купата и да играем в Лига Европа. Много трудно ще е да станем шампиони. ЦСКА се бори за най-високото, но шампионската титла ще е доста трудно да се случат нещата. Аз мисля, че много промени няма да бъдат полезни на този етап – вчера имахме тренировка, днес втора, утре мач. Надявам се за моментното състояние да извлека максимума от футболистите. Не разполагаме с много крила. Ще се справяме с наличното“, започна Белчев.

Асистентът му Нанков заяви, че новият щаб на „армейците“ ще иска отборът да играе офанзивно, подобно на предишните два престоя на Белчев в ЦСКА. „Повечето мачове на ЦСКА ги наблюдавах от трибуните. Ще се опитаме за краткото време с г-н Белчев да променим стила на игра на отбора. Ще направим всичко възможно като екип да променим към добро. Искаме много неща да видим, които не сме успели. Фланговите футболисти в действителност не са много – искаме да променим в тази насока, но да не изпадаме в подробности. И в предишните престои на г-н Белчев в ЦСКА знаете колко офанзивно игра отборът“.

Белчев, който идва от втория отбор на „червените“, сподели, че ще даде време на младите футболисти, но те трябва да си извоюват игрово време. „Да, в момента, в който водихме преговори, това беше едно от нещата, на които обърнахме внимание. Две години работя с тези момчета, направиха крачка в своето развитие – при всички случаи ще дам шанс на младите, но те трябва да си го извоюват. Освен Чорбаджийски и Илиян Антонов, имам поглед върху момчетата от втория отбор. Има футболисти, които са близко до договор с клуба. С Лазар Туфегджич вчера говорих. Не мисля сега за футболисти с изтичащи договори, които да не ползвам. Вчера и в съблекалнята казах, че имаме, дай Боже, да изиграем девет мача. Ще дам шанс на всички“.


Той отказа да коментира колко дълго ще води първия тим, но каза, че отношенията му с ръководството са много добри. „Отношенията ми са много добри с ръководството – резултатите увеличават договора. Не искам да бягам от въпроса, но това е – ако има добри резултати, ръководството ще реши дали да продължа да работя. Имаме днес една тренировка, утре една тонизираща – надявам се всички да са здрави. Ще разчитам на хората в оптимално добро състояние. Аз съм сигурен, че феновете ще подкрепят отбора. На този етап не е толкова важна подкрепата към мен. Надявам се и искрено разчитам на футболистите, че ще направят така, че да зарадват феновете. Каранга е един човек, който се е променил – по-зрял за футбола, надявам се и той да осъзнава какви са очакванията на феновете към него и да дава най-доброто“, говори той за бразилския нападател на „армейците“ и продължи:

„Не искам да мисля толкова напред, за момента с щаба ми искаме да сме максимално полезни на клуба, това ще го решат ръководителите след края на сезона. Надявам се с работата, която свършим, да работим и занапред. В щаба ми влизат Анатоли Нанков първи помощник, анализатор ще бъде Христиан Христов, Стоян Колев – треньор на вратарите, Кирил Динчев е кондиционен треньор, най-вероятно ще имаме още един помощник“, разкри той и кои ще влязат в щаба му.

„Всеки път е мечтан – първият път беше много неочаквано, когато отивах на лагер с втория отбор. Нормално е да има вълнение. В неделя преди обяд ми се обадиха, пътувах веднага от Хасково. Срещнах се с Филип Филипов и Стоян Орманджиев, уговорихме нещата и така се случи. Аз предложих Анатоли Нанков за помощник-треньор. Контузиите не идват от медицинския екип, може би ще променим някои неща в натоварването, но тези контузии на Мартин Стойчев и на Иван Турицов са неприятни. Медицинският щаб прави всичко възможно да се справя по най-добрия начин, имам им пълно доверие. То зависи от много работи и неща да се прекрати тази доминация. От постоянство, работа, търпение и позитивизъм. Трябва да се даде повече време на даден треньор, за да стигне до успех“, завърши той по отношение на това какво трябва, за да бъде спряна доминацията на Лудогорец, като намекна и за промени във физическото натоварване на играчите на ЦСКА предвид контузиите в последно време. /БГНЕС