Стърлинг финализира трансфера си в Челси

Рахийм Стърлинг осъществи официално преминаването си в Челси от Манчестър Сити за сумата от 47.5 млн. паунда. 27-годишният футболист парафира петгодишен договор на „Стамфорд Бридж“ с опцията за допълнителен сезон и се събра със състава на мениджъра Томас Тухел на предсезонното им турне в САЩ.

Рахийм Стърлинг.

Преди всичко, за мен е удоволствие да бъда тук. Постигнах много в кариерата си до тук, но има още много за постигане и очаквам с нетърпение да го сторя с фланелката на Челси, под ръководството на Томас. Лондон е моят дом, от тук започна всичко, и е невероятно, че сега имам възможността да играя пред приятели и семейство всяка седмица на „Стамфорд Бридж“. Очаквам с нетърпение да се срещна с феновете скоро. Нетърпелив съм да започна и да продължа говоренето си с действия на терена“, коментира Стърлинг.

По-рано през деня, футболистът се сбогува с Манчестър Сити с писмо, публикувано в социалните мрежи. Английският национал пристигна на „Етихад“ от Ливърпул през 2015 и за седем години вкара 131 гола в 337 мача във всички турнири за „гражданите“, печелейки четири пъти Висшата лига.

Стърлинг е първото ново попълнение в ерата на новия собственик на Челси Тод Боули. „Сините“ се разделиха вече с няколко играчи, сред които Антонио Рюдигер, Андреас Кристенсен и Ромелу Лукаку, който се завърна в Интер под наем. /БГНЕС