„Спаси София“ тръгва на избори с визия за изцяло нов квартал

Инициативен комитет на сдружението „Спаси София“ внесе документите на Борис Бонев като независим граждански кандидат за кмет и на Гергин Борисов – за независим общински съветник, предаде репортер на БГНЕС.

Зад кандидатурата са застанали с подписите си над 7000 столичани. „Кампанията започнахме много по-рано, защото при толкова голям залог е крайно безотговорно към хората кампанията да се стартира месец преди изборите. За нас беше важно да сме на терен и да обсъждаме проблемите с хората, да се запознаят с нашите приоритети“, каза кандидат-кметът.

От началото на юли „Спаси София“ са посетили над 50 локации в града. „София не е само бул. „Витоша“, защото много голяма част от хората живеят по кварталите. Докато ние се занимаваме с 2-3 улици, като „Витоша“ и „Граф Игнатиев“, ремонтираме по 100 пъти, ремонт на ремонта, контрол на контрола, има квартали, които от 30-40 години не са виждали инвестиция“, каза Бонев.

В плана за София сдружението е предвидило ремонт на междублоковите пространства, но не на парче, а изцяло – от паркинга, през настилката, ВиК и осветлението.

Според Бонев крайно време е да се премести фокусът на строителството от крайните южни квартали на София в посока север. „Тук идва нашата идея за нов квартал на София, наречен „Нова София“. Той ще е разположен над квартал „Враждебна“ на общински терен. Общината ще изгради цялата инфраструктура“, разкри кандидатът за кмет на столицата.

Бонев изрази задоволството си, че много от кандидатите за кмет от ляво и дясно са прочели техният план за София и „грабят с пълни шепи идеи и концепции“.

На въпрос дали поне малко не се дразни, че му взимат идеите, Бонев отговори, че не може да го дразни, защото знае откъде идват идеите и кой може да ги реализира.

„По-важното е, независимо кой спечели тези избори, каква ще е конфигурацията в Общинския съвет, щом всички кандидати застават зад едни и същи приоритети, то тогава нямам никакво търпение как след началото на новия Общински съвет тези същите хора, за които това бяха приоритети, няма да ги гласуват, когато ние ги предлагаме и се борим за тях. Тук ще си проличи кой е популист, кой лъжец и кой от години мисли за София“, заяви Бонев. /БГНЕС