Солскяр остава на „Олд Трафорд“ до 2024

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр парафира нов контракт с клуба до 2024 година с опцията за допълнителен сезон.

Солскяр бе възнаграден с нов контракт.

Бившият нападател на „червените дяволи“ първоначално застана временно начело на тима през декември 2018, когато замени уволнения Жозе Моуриньо. След като изведе Юнайтед до 14 победи от 19 мача, норвежкият специалист бе възнаграден с тригодишен договор през 2019, който изтичаше в края на предстоящия сезон. Солскяр изведе клуба до трето място във Висшата лига в дебютния си пълен сезон начело на отбора. Юнайтед останаха втори в таблицата миналата кампания и достигнаха финала на Лига Европа, където отстъпиха на Виляреал след изпълнение на дузпи.

Солскяр, който прекара 11 сезона като играч на Манчестър Юнайтед, сподели, че клубът ще бъде още по-силен през следващия сезон. „Всеки знае какво чувствам към този клуб и съм щастлив да подпиша този нов договор. Това е вълнуващо време за Манчестър Юнайтед, изградихме състав с добър баланс от млади и опитни играчи, които са гладни за успехи. Разполагам с фантастичен треньорски щаб около мен и всички сме готови да направим следващата крачка от нашето приключение. Манчестър Юнайтед иска да печели най-големите и важни трофеи и точно за това искаме да се борим. Подобрихме се както на терена, така и извън него, и това ще продължи и в следващите сезони. Нямам търпение да изляза пред препълнен „Олд Трафорд“ и да стартираме новия сезон“, каза той.

Юнайтед приемат у дома Лийдс в откриващия си двубой от сезон 2021/22 във Висшата лига. /БГНЕС