Софийският апелативен съд ще се произнесе в срок по делото срещу Кристиан Николов

Софийският апелативен съд ще се произнесе в срок по делото срещу Кристиан Николов, причинил смъртта на журналиста Милен Цветков, предаде репортер на БГНЕС.

Изненадани сме, че съдът ще се произнесе с решение в срок, тъй като има две възможности - да приеме тези квалификации, които е приел първоинстанционният съд, а другата е да отмени и да върне за разследване. Това заяви Надежда Ковачева, адвокат на семейството на Милен Цветков.

Според нас деянието е извършено умишлено, при евентуален умисъл, тъй като е на лице интелектуалния момент за това”, обясни тя и добави, че подсъдимият е могъл да избегне удара само ако предприеме неутрализиращи мерки, но той не го е направил. “Евентуалният умисъл се различава от прекия, не по това, че е по-лек, а по това каква цел преследваш”, каза Ковачева.

Журналистът Милен Цветков бе пометен докато чака в автомобила си на червен светофар. Николов, под влиянието на наркотици и с превишена в градски условия скорост, блъсна автомобила на Цветков на червен светофар в района на мол „Парадайз център” в София навръх Великден 2020 година.

Той е единствен обвиняем по делото. На 4 март тази година бе признат от Софийски градски съд за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му беше наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 10 години. /БГНЕС