Смут и радост в Сушица заради новия кандидат-премиер

Родът на кандидата за премиер на „Има такъв народ“ Пламен Николов е от стражишкото село Сушица. В Сушица признават, че щом научили новината, че мандатоносителите от ИТН предлагат за премиерския пост Пламен Николов, искрено се изненадали. В селото на проектопремиера родът му се ползва с голям авторитет, разказва кореспондентът на БГНЕС в града.

Дядо му Параскев живял в Сушица до смъртта си допреди две години.

Бяхме много изненадани, радваме се, че г-н Пламен Николов има корени от село Сушица. Неговият род е с авторитет, дядо му е бил много стриктен счетоводител. Искам да му пожелая успех, надявам се да бъде един добър премиер, който да поведе България към по-добър живот!, разказва Николинка Никова, кмет на Сушица.

Много от възрастните хора си спомнят за дядо му Параскев, на името на когото бил кръстен Пламен. Той дълги години като главен счетоводител на ТКЗС и сетне на АПК, като развил стопанството до първо в Стражишка община. Димитрана Калева е категорична, че ако внукът е взел гена на дядо си и е така стриктен, точен и педантичен със сметките, със сигурност ще е успешен премиер.

Бащата Николай и майката Йорданка пък учителствали в основното училище в селото, след което семейството с единствения си син се заселило в Шумен.

Част от жените поддържат и досега връзка с майката на Пламен Николов Йорданка. Жителите на Сушица се гордеят с Пламен Николов и се надяват кандидатурата му да се гласува от парламента./БГНЕС