Славия влезе в топ 6 след успех срещу Септември

Славия спечели визитата си на Септември с 2:1 в откриващ мач от 28-ия кръг на Първа лига. На Националния стадион „Васил Левски“ стигнаха до ценните три точки, които им осигуриха и временно място в топ 6 на класирането.


Тони Тасев изведе „белите“ напред в резултата в края на първото полувреме след асистенция на капитана Галин Иванов. Около четвърт час преди изтичането на редовното време влезлият от пейката Владимир Николов преодоля Димитър Шейтанов за 2:0. Домакините се върнаха в мача след гола на резервата Кристиян Пешов, но за повече нямаха сили и така инкасираха поражение.

За възпитаниците на Светослав Петров то бе пето последователно в Лигата. Септемврийци остават 13-и с 22 точки, като загубиха шансове да довършат десети. Славия от своя страна се намеси в челната шестица с 45 пункта, две повече от седмия Локомотив Пд, който по-късно днес приема последния в таблицата Спартак Варна.

В следващия предпоследен кръг от редовния сезон играчите на Златомир Загорчич са домакини именно на „смърфовете“, докато Септември гостува на Левски в Деня на Гунди. /БГНЕС

Категории: