Славия и ЦСКА поделиха точките след здрава битка в "Овча купел"

Отборът на Славия сложи край на победната серия на ЦСКА, след като двата тима направиха равенство 1:1 в столичното дерби от 19-ия кръг на Първа лига. Двата тима направиха здрав и равностоен двубой в "Овча купел" и в крайна сметка заслужено поделиха точките.


На стадион "Александър Шаламанов" домакините, които преди няколко дни победиха шампиона Лудогорец в Разград, започнаха активно и направиха няколко добри атаки, като при една от тях Ерол Дост пропусна да вкара от отлична позиция. В 43-та минута реферът Станимир Тренчев отсъди дузпа в полза на "белите" за нарушение на Енес Махмутович срещу Венцислав Керчев. След намеса на ВАР наказателния удар бе отменен, тъй като повторенията показаха, че Махмутович първо играе с топката, макар че след това препъва Керчев.

Малко след това вратарят на Славия Светослав Вуцов спаси опасен далечен удар на Иван Турицов, а от последвалия корнер Джонатан Линдсет откри резултата с удар с глава. Отново обаче имаше намеса на ВАР, след която Тренчев отмени гола за игра с ръка на Дюкенс Назон при подаването към Линдсет. И двете ситуации оставиха съмнение дали е взето правилното решение.

През втората част играчите на Нестор ел Маестро вдигнаха оборотите и това даде резултат в 67-та минута, когато Мартин Георгиев си отбеляза автогол, след като не се ориентира добре при балонно центриране на Тибо Вион. В следващите минути гостите пропуснаха добър шанс да вкарат втори гол, а в 86-та минута бяха наказани от Роберто Райчев, който засече отлично центриране на Ертан Томбак и прати топката във вратата на Густаво Бусато.


В оставащите минути "армейците" натиснаха в опит да си върнат предимството в резултата, но тимът на Златомир Загорчич се защитаваше добре и не допусна втори гол. Така двубоят завърши при равенство 1:1, което сложи край на серията от четири поредни победи на ЦСКА. От своя страна Славия взе точки и от втория основен претендент за титлата в рамките на четири дни.

ЦСКА продължава да води еднолично в класирането с 42 точки, три повече от втори Черно море, както и шест повече от третия Лудогорец, който е изиграл два мача по-малко. Славия продължава възхода след завръщането на Загорчич и заема 10-то място в подреждането с актив от 21 точки. /БГНЕС