Слави Трифонов: Петков е подготвял национално предателство

Днес имаше заседание на Народното събрание. На него лъсна голата истина. Истината, че министър-председателят на България е участвал активно в разговори с чужди дипломати с една единствена цел – НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! Това заявява Слави Трифонов, лидер на „Има такъв народ“.

Той подчертава, че Петков е обещавал е да вдигнем ветото над Република Северна Македония за започване на преговори за влизане в Европейския съюз до края на председателството на Франция през месец юни.

„При това - без Северна Македония да е изпълнила българските условия. Нещо повече – чрез своя паралелен „външен министър“ Весела Чернева, е била изготвена рамкова позиция-проект, която ревизира българската национална позиция. В тази позорна редакция Кирил Петков и Весела Чернева са предвидили отстъпки по отношение на правата на българите в Северна Македония, както и отстъпки по българската позиция за т.нар. „македонски език““, заявява Трифонов.

„Днес стана ясно защо напуснах коалицията и изтеглих министрите на „Има такъв народ“.

Говорете ми пак за БНБ, за МРРБ, за „Капитан Андреево“ и за още куп лъжи, за които се сетите.Това е истината - аз не мога да участвам в национално предателство. Честит Видовден!“ се казва още в посланието на Трифонов, публикувано в социалната мрежа. /БГНЕС