Скопие маха "корабите" на Груевски от р. Вардар

Кметът на македонската столица Петре Шилегов премахва един от най-безумните и комични проекти на избягалия бивш премиер Никола Груевски от центъра на Скопие, предаде репортер на БГНЕС.

Шилегов съобщи, че са изготвени всички необходими документи за премахването на корабите от река Вардар в центъра на града, които бяха поставени от режима на Груевски в рамките на проекта "Скопие 2014".

Собственикът на кораба има 30 дни за доброволното му премахване. Ако това не се случи, общинските власти са подсигурили необходимите средства за "вдигането на кораба", който може да предизвика наводнения и други катаклизми в града, се казва в официалното съобщение от столичната община.

По време на 10-годишното управление Груевски похарчи близо 1 млрд. евро за тоталната промяна на града. Той постави стотици паметници, включително и "Триумфална арка", които задушават столицата и унищожават инфраструктурата.

Повечето паметници бяха "излети" в сръбския металургичен завод "Йеремич", включително и този на Тодор Александров.

От края на 2018 г. Груевски се намира в Унгария, където получи убежище от режима на Виктор Орбан. Той има тригодишна ефективна присъда. /БГНЕС