Ски, ски оборудване и замени на пазара пред стадиона

Стоката е много, клиентите намаляват, конкуренцията – расте. Като цяло това е заключението на търговците, които срещаме в неделя сутрин на ски и сноуборд пазара, който от години се разполага на част от паркинга пред Националния стадион "Васил Левски".

Освен ски, дъски и оборудване втора употреба, тук се правят замени – носят се стари ски за по-къси, за по-дълги. През пролетта, лятото и есента има велосипеди, кънки, скейтборд и тротинетки.

Замени на ски и оборудване може да се направи например до март месец, каза пред БГНЕС Людмил, който срещаме на една от сергиите. Според него има интерес от към клиенти макар, че тази зима е доста мека, а и епидемичната обстановка допринася.

„Средна хубост. Не можеш да кажеш, че няма никакъв, не можеше да кажеш, че е огромен интерес”, каза той. При него има всякакъв размер ски, клас, за различни условия и стилове на каране. Цените варират от 100 до 300 лева, например, за употребявани.

Недялко се представи като един от доайените тук. „Продавам втора употреба очила, каски, ски, но предимно очила и каски”, спорели мъжът. Пазарът е само събота и неделя. По наблюденията му последните години интересът е по-слаб. „Преди имаше по-сериозен, последните години намаля интересът. Много търговци, много стока и конкуренция много магазини има с голям избор и хората се разпределят. Клиентите предполагам, че са горе-долу някакво количество, дори и да се увеличават, просто стоката е толкова много”, коментира още търговецът. Цените, по думите му не са високи. „Цените са общо взето много добри. При тая конкуренция няма как да са високи цените”, каза Недялко. /БГНЕС