СК: Обвиненията на Стефанов са неоснователни и безпочвени

Съдийската комисия към БФС защити рефера Ивайло Стоянов, който стана обект на сериозни критики след отсъжданията си по време на мача между Локомотив Пловдив и ЦСКА през седмицата, завършил с успех на "червените" с 2:1. Домакините от Локомотив изразиха възмущението си от съдийската бригада и я обвиниха за поражението, а на следващия ден силни думи срещу Стоянов отправи и президента на Славия Венцеслав Стефанов.

Стефанов нападна яростно рефера Ивайло Стоянов.

От СК обявиха, че са разгледали действията на Стоянов и ги намират за точни:

Във връзка с изявлението на г-н Венцеслав Стефанов, че „помияр“ е класирал ЦСКА за Лига Европа, СК при БФС изразява следното становище: СК при БФС осъществява своята дейност при стриктно спазване на нормативните документи на БФС, етиката и морала.

На свое заседание на 11.07.2020 г. бе разгледана конкретната среща „Локомотив“ (Пловдив) – „ЦСКА – София“, както и ситуацията с отсъдения наказателен удар. Подробният анализ на ситуацията дава основание единодушно да се приеме, че наказателния удар е отсъден съобразно правилата на играта. Съдийската бригада е оценена коректно съобразно правилника на футболното съдийство и методиката на УЕФА. В тази връзка СК при БФС, счита отправените обвинения за допуснати грешки и преднамереност в дейността на СК при БФС за неоснователни и безпочвени.

СК при БФС призовава всички участници в първенството да спазват правилата на феърплея и да се осигурят нормални условия за протичане и приключване на първенството. Абсолютно неприемливи са отправянето на квалификации и обиди към длъжностни лица на футболните срещи в първенствата и турнирите под егидата на БФС, както и отправянето на внушения и опит за въздействие върху тях", се казва в официалната позиция на Комисията. /БГНЕС