Ситуацията на Нюкасъл се утежни след домакинско равенство с Норич

Новият мениджър на Нюкасъл Юнайтед Еди Хау продължава да чака първата си победа начело на тима, след като "свраките" направиха равенство 1:1 с Норич Сити у дома в мач от 14-ия кръг на Висшата лига. Нюкасъл е на дъното в класирането и търсеше задължителна победа срещу прекия си конкурент за оцеляване в елита Норич, но не успя да стигне до трите точки.

Еди Хау

На "Сейнт Джеймсис Парк" домакините имаха ужасен старт, след като още в 9-та минута централният защитник Киарън Кларк направи груба грешка и фаулира Теему Пуки като последен в отбраната, което му донесе червен картон. Въпреки че бяха с човек по-малко, играчите на Нюкасъл успяха да поведат в резултата чрез играещия с капитанската лента в този двубой нападател Калъм Уилсън, който реализира дузпа отсъдена за игра с ръка на Били Гилмор.

"Свраките" изглеждаха близо до първата си победа за сезона, но в 79-та минута Пуки изравни със страхотен изстрел от воле и оформи крайното 1:1. По този начин Нюкасъл продължава да търси първия си успех през кампанията и остава на последното място със 7 точки, докато Норич се изкачи до 18-та позиция с актив от 10 точки.

В друг мач от миналата вечер Лийдс Юнайтед победи Кристъл Палас с 1:0 у дома и се изкачи до 15-то място с 15 точки. "Орлите" са на 12-та позиция с точка повече. /БГНЕС