Сираков: Спортният министър направи внушения, обидни за цялата левскарска общност

"На първата ни среща с министъра ние категорично заявихме, че подкрепяме неговите амбиции да бъде в помощ на футбола. В същото време обаче, проблемите на ПФК Левски се споменават по несериозен и несъответстващ на действителността начин. Направените внушения намираме за обидни за цялата левскарска общност". Това обяви собственикът на Левски Наско Сираков в изявление на официалния сайт на клуба.

Сираков не е доволен от вчерашните изяви на Радостин Василев

Поводът за думите на Сираков е вчерашното изказване на спортния министър Радостин Василев, който заяви, че е обсъждал проблемите със стадион "Георги Аспарухов" с главния архитект на Столична община Здравко Здравков. "Обсъждахме възможностите за козирка на терена, че струва колкото целия сектор", каза Василев.

Според Сираков обаче думите на спортния министър не отговарят на истината. "На 11 януари 2022 г. министърът на младежта и спорта, г-н Василев, направи изявление пред медиите, в което засегна тема, свързана с „ПФК Левски“. Темата е твърде болезнена както за клуба ни, така и за многобройните ни привърженици – за козирката на стадион „Георги Аспарухов“. Не разбрахме защо тази тема беше повдигната в изявлението му и защо бяха казани неистини, а именно, че построяването на козирката на стадион „Георги Аспарухов“ ще струва колкото построяването на самия сектор", се казва в изявлението на Сираков. /БГНЕС