Сираков: На този етап Мъри е единственият избор

Собственикът на Левски Наско Сираков призна, че на този етап Станимир Стоилов е единственият вариант за нов треньор на тима, предаде репортер на БГНЕС. Сираков даде пресконференция на "Герена" по повод подписването на нов спонсорски договор с букмейкърската компания Palms Bet.

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков.

Изключително благодарен съм за разширяването на партньорството ни с Palms Bet, но не трябва да се мисли, че с разширяването на този договор, на „Герена“ ще потече златен дъжд и реки от пари. В многото разговори, които сме провели, смятаме, че до голяма степен, това ще донесе повече пари на клуба отколкото самия спонсорски договор. И в Надзорния съвет, и в Управителния съвет ще има представители на партньорите ни. Тук става въпрос за съвместна работа, която в краткосрочен, а още повече в дългосрочен план ще донесе значителни финансови постъпления“, започна той, като потвърди, че ще има представители на компанията в Управителния и Надзорния съвет на „сините“.

Знаете, че проведох разговор със Станимир Стоилов миналата седмица, той е първата и единствена алтернатива – в сряда ще има разговор с Мъри, аз и Лъчо ще го запознаем до голяма степен как ще бъде структуриран и ще се развива клубът в бъдеще. Аз съм убеден и от разговора с Мъри, че неговото огромно желание е да се завърне в родния си клуб и ще започне една нова синя приказка. Мъри не е поставял никакви условия – единственото е да има поне някаква минимална сигурност в клуба, каквато нямаше миналата година. Въобще не е ставало въпрос за пари“, коментира Сираков темата с треньорския пост в клуба.

Аз съм му обяснил какво е моментното състояние на клуба, но съм му казал, че според мен до голяма степен той може да е „детонаторът“ в положителен смисъл за избухването на „синята“ бомба – аз съм запознат и знам как Мъри работи. В момента трябва да се мисли повече как да се помогне на Левски. Сигурен съм, че клубът постепенно ще започне да се надига от дъното, където се намира сега, във всички направления. Това са неща, с които ще бъдат запознати утре акционерите. Не мисля, че в момента имаме някакви супер належащи плащания – разбира се, имаме натрупани задължения към футболисти, персонал и треньори от школата. Те ни висят като Дамоклев мач над главите – при Петьо развитието ще бъде много бързо, докато при Насиру Мохамед мисля, че имаме врата, можем да водим разговори и да не се стигне до дело“.

Ако ви кажа някаква цифра, ще ви излъжа – за изпълнителен директор водим разговори, аз лично искам до десетина дена след Общото събрание, този въпрос да сме го решили. За спортен директор – ако стигнем до този край, който всички искат, а именно Станимир Стоилов да поеме отбора, той ще съчетава и тази длъжност с треньорската. Хипотетично не искам да го мисля. Може значително по-спокойно да гледаме в бъдещето – имаме една сериозна основа, върху която да стъпим. Няма да стане за месец-два-три – оттук-нататък значително по-спокойно можем да дишаме. Последните 14 месеца за мен бяха кошмарни“, поясни той относно поста спортен директор.

Само за 35? С финансови цифри не искам да боравя, защото мога да бъда неточен. Акциите, ако се появи човек, съм готов да дам целия пакет, не само 35% - да го дам, не да го продам. Акциите са в клуба, аз даже не съм ги виждал. Аз мисля, че са взети абсолютно всички мерки и Общото събрание ще протече абсолютно прозрачно за всички акционери – ще бъде стенографирано, така че всеки акционер, даже и да не е присъствал, да получи цялата информация за клуба. Едва ли има друго акционерно дружество да има толкова акционери, и да е толкова прозрачно. Не даваме никакви фалшиви надежди – изключително доволен съм от това, което подписахме с нашите партньори. Те също са оценили и са доволни от съвместната си работа с Левски“.

Бяхме се разбрали да мине Общото събрание, веднага след това да седнем и да говорим – в добавка, изчакахме да стане факт продължаването на партньорството ни. Утре минава Общото събрание, в сряда ще водим разговори с Мъри, няма вариант те да не се проведат. Още 3-4 месеца до Нова година ще пребоксуваме. Аз вярвам от всичките разговори в последните 2-3 месеца, че наистина може малко по-спокойно да гледа Левски в бъдещето“, завърши той. /БГНЕС