Сираков: Изпратен ми беше документ с инвестиции за 150 млн. долара

Изпратен ми беше документ с инвестиции за 150 млн. долара. Това заяви мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков преди първата тренировка на клуба преди началото на лятната подготовка на „сините“ за сезон 2021/22.

Припомняме, че той не взе участие в пресконференцията на кандидат-купувача Джоузеф Диксън миналия четвъртък, на която британецът извади на преден план намеренията си да подпомогне финансово чрез инвестиционен фонд клуба, както и построяването на нов стадион.

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков.

До края на тази седмица ще имаме повече яснота – изпратен ми беше документ от американска финансова институция с инвестиции над 150 млн. долара. Разбира се, като всички в тая държава, и аз съм Тома Неверни, дали сме документа за проверка, надявам се до 2-3 дена да имаме повече яснота по този въпрос. Това не е чак толкова голям проблем за мен, по-важното е условията, които съм поставил за клуба, в частност за първия отбор, да бъдат приети и заложени в договора, който се прави в момента. Дали ще бъде подписан, ще разберем до края на тази седмица“, започна той.

Това е едно от нещата, които вълнуват най-много феновете, срещал съм се с Мъри няколко пъти. Станимир Стоилов е готов да се завърне в Левски, ако, разбира се, се случат нещата и се подпише този договор. Най-нормалното нещо – иска да има ясен хоризонт пред отбора и условията, пред които ще работи, нямам предвид финансови такива. Аз не съм загубил надежда, че ще се случат нещата, ако се случат, имаме готовност и за селекция, и най-вече за нов треньор“, коментира Сираков и ситуацията с новия треньор на „сините“.

Имаме план Б, но той се свързва със стягане на коланите и лишения, защото по никакъв начин няма да си го причиня и на себе си, да се стига до ситуации, в които буквално лъжем и футболистите, и хората от администрацията, и треньорите от школата, в близките десет дена ще имаме подписани поне един или два рекламни договора, но няма да са в такива размери като план А. Живко е пуснал писмо до клуба, че си прекратява договора, това е негово право и на всички останали футболисти. Аз не успях да благодаря на момчетата на Могилката, защото те играха целия пролетен полусезон играха без заплати. Аз не съм взимал акциите, те са в клуба, и мърдат от там, както и книгата на акционерите“.

Не са само тези пари, които чакаме, това е първоначална вноска или старт, разбира се имам договорка с него за определена сума пари, които регулярно да бъдат вкарвани в клуба. При всички положения ще е по-трудно да вземем Мъри, ако сделката не се осъществи. Ще предложим нови договори на братя Цоневи, разбира се, те са от хората, които изключително държим да останат в клуба, не само заради футболните им качества, а и заради страхотния морал, който показаха през цялата година“.

https://www.facebook.com/levskiofficial/videos/1163066847495190/

Според мен, членските карти замряха поради обективна причина и това беше пандемията. При всички положения ще възобновим и ще пътуваме по градовете. Мисля, че абонаментните карти стартират от утре. Носят доста. Магазинът е добре зареден в момента, до края на този месец ще дойдат още артикули, разчитаме изключително много на това перо. Документът, който получихме в клуба. До сряда ще имаме 100% гаранция, това ме кара. Според мен, американска банкова институция не раздава такива документи под път и над път“, продължи той.

Той е запознат през тези шест месеца с цялостната картинка, затова изявихме желание и бяхме вкарани в плана за концесия, така че не вярвам институция в България, която и да е тя, да откаже инвестиции в такъв размер. Той е единственият човек, който прояви желание, да получи акциите на Левски. Ако бяха няколко и да трябваше да избирам“.

Не, не съществува възможност Левски да не започне в елита на българския футбол. Валери помоли да започне подготовка тука, явно е решил да продължава кариерата си. Неговото поведение и желание да помогне на Левски, това му е позволено. По-точно мога да отговоря другият понеделник относно новия треньор“, завърши мажоритарният собственик на столичния гранд.

12 играчи стартираха лятна подготовка за Левски преди сезон 2021/22.

Представителният отбор на Левски започна подготовка. Живко Миланов изведе дванадесет футболисти на първото занимание преди старта на новия сезон. Освен него тренировката водиха помощникът му Тодор Симов, кондиционният треньор Петър Пеев и треньорът на вратарите Георги Стоянов.

Ето и играчите, които започнаха:

Звонимир Микулич

Пламен Андреев

Ивайло Найденов

Георги Александров

Стивън Петков

Борислав Цонев

Радослав Цонев

Билал Бари

Симеон Славчев

Валери Божинов

Илия Димитров

Здравко Димитров. /БГНЕС