Шави: Айнтрахт заслужаваше да продължи напред

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес постави под въпрос дали „погрешни изчисления“ в разпределението на гостуващи фенове не е изиграла роля за отпадането на неговата Барселона от Айнтрахт Франкфурт в Лига Европа.

Шави Ернандес.

Съставът от Бундеслигата бе подкрепен от огромен брой привърженици – около 30 000, на „Камп Ноу“, шокирайки каталунците, за да достигнат полуфиналите в надпреварата. Франкфурт реализира три безответни гола, за да поведе с 4:1 в общия резултат, преди Барса да отбележи две късни попадения. Това бе и първо поражение за „блаугранас“ от 15 мача насам.

Атмосферата не ни помогна. Изглеждаше като финал с разделени фенове. Клубът проверява какво се е случило, станала е грешка при изчисленията при нас. Днес очаквах „Камп Ноу“ със 70 000 запалянковци на Барса, но не беше така“, сподели Шави. Загубата означава, че Барселона вероятно ще завърши сезона без трофей. Тимът е на 12 точки зад лидера Реал Мадрид и все още не си е гарантирал завършек в топ 4. Барса е втори в таблицата, но петият Бетис е само на четири точки зад тях, въпреки че има мач повече от каталунците.

Не знаехме как да атакуваме добре, не играхме така, както в предишни мачове. Разочарованието е огромно. Искам да поздравя Айнтрахт Франкфурт, защото те го заслужиха. Целта до края на сезона е класиране за Шампионската лига“, завърши наставникът на Барса. Следващият мач на „блаугранас“ е в понеделник, 18 април, когато отборът приема Кадис в Ла Лига. Франкфурт играе с Уест Хем в полуфиналите на ЛЕ, след като „чуковете“ повалиха Лион с 3:0 във Франция. /БГНЕС