Симоне Индзаги пое Интер

Действащият шампион на Серия А Интер обяви Симоне Индзаги за нов старши треньор на тима след напускането на Антонио Конте, съобщиха от пресслужбата на клуба.

Индзаги ще води Интер в следващите два сезона.

45-годишният бивш бос на Лацио и италиански национал парафира договор за две години на „Сан Сиро“. Осем от клубовете, които финишираха в топ 10 на класирането, смениха наставниците си след края на сезона. Индзаги, по-младият брат на бившия нападател на Ювентус и Милан Филипо, напусна Лацио миналата седмица след петгодишен престой в клуба, отказвайки да преподпише с „орлите“, за да приеме предизвикателството в Интер.

Припомняме, че Конте напусна миналия месец при една година до края на контракта му след конфликт с китайските собственици на „нерадзурите“. Бившият треньор на Ювентус и Челси отказа да приеме плановете на собствениците за орязване на бюджета, което щеше да го възпрепятства от изграждането на силен състав, който да се бори за защита на шампионската титла в страната и на добро участие в Европа. Конте изведе Интер до 19-та титла на Италия и първа след требъла на Жозе Моуриньо през 2010.

Индзаги ще получава по 4 млн. евро годишно, почти три пъти по-малко от Конте. Задачата му ще бъде да защити титлата във вътрешния шампионат. По-рано стана ясно, че една от големите звезди на „нерадзурите“ Ромелу Лукаку иска да остане в клуба и през следващия сезон. /БГНЕС