Симеонов: ВМРО отказаха да се явим заедно в коалиция

Изненадан съм от решението на ВМРО да се явим поотделно на изборите, но не мога да им държа сметка, защото те са самостоятелна партия. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той подчерта, че това решение не е политическа игра за пред обществото и в него не трябва да се търси никакъв подтекст.

ВМРО отказаха да се явим заедно в коалиция, въпреки че до преди дни твърдяха обратното, загубихме време. Те отказаха да се явят заедно с нас. НФСБ е партия със своите структури в страната, представял се е добре на изборите. С нашата последователна политика, постигането на реални цели ще спечелим подкрепата на прагматичните хора, които оценяват направеното, а не говоренето“, каза Симеонов пред БНТ.

Той отрече да е имало напрежение между ВМРО и НФСБ през последните месеци, точно обратното ПГ на „Обединени патриоти“ е работила сплотено, имала е общи инициативи.

На въпрос дали съжалява, че е съществувала коалицията „Обединени патриоти“, Симеонов заяви: „Нямаше нищо сбъркано в конструирането на нашата коалиция. Единствената грешка бе, че включихме в коалицията „Атака“. Тя имаше други цели и не се вписваше в нея, започнаха обиди и атаки срещу нас. Това не беше конструктивно“.

За момента Симеонов не може да говори за коалиции с други политически сили, защото раздялата с ВМРО се е случила в края на тази седмица и е много рано.

„Не мога да говоря за коалиции с други партньори, защото буквално вчера се разделихме. Ще направим съвещание, ще започнем подготовка на структурите за изборите. Нямаме никаква оферта или търсене от партията на Цветан Цветанов и Петър Москов. С Москов сме имали разговори през годините, имаме си човешкото уважение. Отворени сме за разговор с всички партии, без ДПС. Също така нямаме допирни точки и с БСП, защото са леви“, уточни лидерът на НФСБ.

Той също така не вижда бъдеща коалиция между ГЕРБ и БСП, която да управлява страната след парламентарните избори от 4 април, макар че теоретични всичко е възможно.

Като един от най-големите си активи Симеонов посочи изграждането на оградата по границата с Турция, която е спряла навлизането на незаконни мигранти в страната ни. /БГНЕС