Симеонов с пореден сигнал за имот на министър

Действащ министър, с доста крупни имоти – три големи апартамента в София, се оказва, че не живее там. Оказва се, че живее някъде другаде, а той е длъжен да го декларира по закона за противодействие на корупцията. Това заяви лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов, предаде репортер на БГНЕС.

Лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов

В кулоарите на парламента Симеонов пусна поредния си сигнал до медиите за действащ министър, който според него е в нарушение заради недеклариран имот, който обитава. Той не посочи конкретни имена, но отново подозренията паднаха върху министъра на туризма Николина Ангелкова.

„Става въпрос за един доста луксозен имот, който се обитава с години и за който има публикации в медиите“, уточни Симеонов и подчерта, че той се намира на улица „Липа“ в столичния квартал „Бистрица“. По думите му имотът заема площ от 2,5 декара, а в него има луксозна триетажна къща. „Като познавам моите непримирими колеги, най-вероятно те днес ще пуснат още едно писмо до КПКОНПИ“, допълни Симеонов.

Той определи сигнала срещу него, заради който прокуратурата възложи проверка на КПКОНПИ за закупени от „СКАТ“ ООД като „клеветнически твърдения“ и се закани да заведе съдебно дело срещу този, който го е подал.

Симеонов не намери връзка между стартиралата проверка срещу него думите му, че с многото оставки в редиците на управляващите ще се повдигне и въпросът за оставка на премиера Борисов. „Не мога да коментирам, но това са факти. Може да има връзка, може да няма връзка“, посочи той. /БГНЕС