Симеонов: Един час Коалиционният съвет обсъжда блокадите

Един час Коалиционният съвет обсъжда блокадите. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по Нова тв.

„Не мога да отговоря кой предложи премахването на палатките. На Коалиционния съвет един час обсъждахме въпроса. Стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата“, каза той.

„Моята роля след коалиционния съвет беше да бъда вестоносецът на лошите новини. Оповестих решенията на коалиционния съвет след дълги разговори, продължили 4 часа. Агресията винаги се насочва към вестоносеца“, добави Симеонов.

Той подчерта, че по никакъв начин не е била обсъждана оставката на кабинета „Борисов 3“.

„Евентуалната оставка на правителството в края на септември не е обсъждана. Това е лично мнение на Томислав Дончев, което той е изразил по Нов тв. Когато го попитахме защо го е казал, той отговори, че е бил притиснат по време на телевизионното предаване“, заяви Валери Симеонов

„Решението ни да останем на власт беше взето единодушно, включително и от Томислав Дончев“, добави той.

Лидерът на НФСБ защити успехите на управлението. Имаме ръст на доходите от над 40%, откакто коалиционното правителство е на власт. Това се доказва и от наличието на много туристи по нашето Черноморие, и на почивка в Гърци. Това са фактите, заяви Симеонов.

„Ние сме избрани ГЕРБ и Обединени патриоти с над 1,5 милиона гласа на редовни избори, признати от всички. Ще има избори, но това ще стане факт след 6 месеца. Не виждаме сериозни искания от страна на протестиращите. Те нямат идейна платформа. Виждам една борба за власт, но не по конституционния ред“, заяви той.

Симеонов отказа да коментира инцидентите по време на Националната конференция на ГЕРБ. Той заяви, че извършителите трябва да си понесат отговорността. По негова информация вече има един задържан, ще бъдат открити и останалите. „Бях свидетел на доста грозна сцена, при която млад мъж се приближи до трибуната и започна да крещи цинизми“, каза той.

За записите Симеонов заяви, че не се знае дали са истина или не. Лично поставих въпроса вчера на Борисов за записите и чекмеджетата. По всички тези обвинения са насрочени проверки, извършват се технически експертизи по тези случаи, припомни Симеонов. „Всичко се проверява в момента и се прави експертиза. Това е отговорът, който получих. Докато не се излезе с резултат, тогава ще видим“, каза Симеонов и добави, че Елена Йончева не веднъж е „лъгала публично“. „Естествено, как да й вярвам“, заяви лидерът на НФСБ, припомняйки нейните разкрития за изграждането на оградата по границата, които не са били истина, според Симеонов.

За изявленията на президента Румен Радев срещу управлението, Симеонов заяви, че държавният глава е последователен в липсата на факти, при него има кухи твърдения. На Коалиционния съвет не е обсъждана идеята на депутата Георги Марков за импийчмънт на Радев, добави Симеонов.

Той заяви, че не е разширил бизнеса си по време на своето управление. След влизането му в политиката неговата телевизия е претърпяла определен спад. /БГНЕС