Си Дзинпин: Вучич е визионер и стар приятел на китайския народ

Сръбският президент Александър Вучич получи днес по повод рождения си ден поздравителен адрес от президента на Китайската народна република Си Дзинпин, в което китайският лидер му изпраща искрени поздравления и най-добри пожелания, като подчертава, че Вучич е политик, който има стратегическа визия и винаги се грижи за интересите на хората.


„Радвам се, че под Ваше ръководство Сърбия се застъпва за независимост и защита на националния интерес, а икономическото и социално развитие и подобряването на жизнения стандарт на гражданите отбелязват изключителни резултати. Като стар приятел на китайския народ, Вие твърдо се застъпвате за подобряване на китайско-сръбските отношения и сътрудничество в различни области, за което изразявам своята дълбока признателност“, се казва в поздравлението, разпространено от сръбския вестник "Политика".

Си припомни, че той и Вучич са се срещнали миналата година по време на Третия форум за международно сътрудничество „Един пояс, един път“, като са обсъдили приятелството, сътрудничеството и са постигнали широк консенсус, задавайки посоката в развитието на двустранните отношения.


„Отдавам голямо значение на развитието на отношенията между Китай и Сърбия. Готов съм да положа съвместни усилия с вас, за да издигнем китайско-сръбското всеобхватно стратегическо партньорство на още по-високо ниво и да допринесем още повече за двата народа. Очаквам да се срещна отново с вас. Пожелавам ви много здраве и успехи", казва още Си Дзинпин. /БГНЕС