Швьонтек срещу Гоф в повторение на финала от миналата година на Ролан Гарос

Ига Швьонтек и Коко Гоф ще се изправят една среща друга в най-интригуващия сблъсък от днешната програма на Откритото първенство на Франция по тенис. Сблъсъкът между световната номер 1 и шестата в основната схема е втори от дневната сесия на корт „Филип Шатрие“ и ще започне не преди 13:30 часа българско време.


Швьонтек и Гоф си дават среща на 1/4-финалите в повторение на финала от миналата година в Париж, в който полякинята спечели с безапелационното 6-1, 6-3. 22-годишната тенисистка е в страхотна форма и в тазгодишното издание, като до момента не е загубила сет, печелейки на свой ред четири от тях на нула. Гоф от своя страна загуби сетове срещу Ребека Масарова и Мира Андреева, но ще се опита да спре Швьонтек по пътя към трета титла на Ролан Гарос.

Победителката от мача чака на полуфиналите спечелилата срещата между Беатрис Хадад Мая и Онс Жабер. Бразилката и тунизийката откриват програмата на „Филип Шатрие“ не преди 12:00 часа наше време в двубой на поставени тенисистки – Хадад Мая е 14-та, докато Жабер – седма.

След двата женски мача предстои и първият за деня при мъжете, който противопоставя Александър Зверев и Томас Мартин Ечевери. Зверев, който в миналия кръг елиминира първата ни ракета Григор Димитров след чиста победа, се бори за влизане в трети пореден полуфинал във френската столица, докато изненадата на турнира Ечевери ще иска да продължи приказката си на турнира. Вечерта един срещу друг се изправят шестият поставен Холгер Руне и финалистът от миналата година Каспер Рууд, които излизат на корта не преди 21:15 часа. /БГНЕС