Швейцария отдалечи Испания от място във финалите на Лигата на нациите

Испания допусна дебютно поражение от началото на груповата фаза в турнира Лига на нациите, след като отстъпи изненадващо на Швейцария с 1:2 у дома в среща от Лига А, Група 2. На „Ла Ромареда“ домакините доминираха във владението на топката, но бяха наказани за грешките си в отбрана.

Испанците се нуждаят от победа над Португалия в последния си мач.

„Кръстоносците“ поведоха в 21-та минута чрез Мануел Аканджи. Десет след началото на второто полувреме натискът на „Ла Фурия Роха“ даде резултат и Жорди Алба възстанови паритета. Само 180 секунди по-късно обаче Бреел Емболо върна преднината на гостите след асистенция на Аканджи. До края Испания така и не съумя да изравни резултата за втори път и така инкасира дебютно поражение в групата след две победи и две равенства.

Загубата за тима на Луис Енрике може да се окаже пагубна, тъй като Португалия излезе на първо място след убедителна победа над Чехия с 4:0 като гост. Диого Далот вкара две попадения за успеха, а по един добавиха Бруно Фернандеш и Диого Жота. Патрик Шик пропусна дузпа за домакините в края на първото полувреме при резултат 0:2. „Мореплавателите“ са с десет точки, с две повече от втория Испания, като в последните мачове са домакини на Енрике и компания в спор за място на финалите в турнира. В другия мач Швейцария приема Чехия, като „кръстоносците“ се нуждаят от равенство, за да не изпаднат от Лига А.

Александър Митрович наниза хеттрик за успеха на сърбите над Швеция.

В Лига В, Група 4, всичко ще се реши в последните мачове. Норвегия отстъпи на Словения с 1:2 като гост след обрат, докато Сърбия разби Швеция с 4:1 след хеттрик на Александър Митрович. И двата тима са с по десет точки, като се изправят един срещу друг в скандинавската страна в търсене на място в Лига А, като при равенство предимство имат норвежците заради успеха си с 1:0 като гост в Сърбия.

Останалите резултати:

Лига В, Група 1:

Шотландия – Република Ирландия 2:1

Лига В, Група 2:

Израел – Албания 2:1

Лига С, Група 2:

Северна Ирландия – Косово 2:1

Кипър – Гърция 1:0. /БГНЕС