Швьонтек в група с Гоф, Гарсия и Касаткина във Финалите на WTA

Световната номер 1 Ига Швьонтек попадна в група с американката Коко Гоф, французойката Каролин Гарсия и рускинята Дария Касаткина във Финалите на WTA. Престижната надпревара на осемте най-добри тенисистки през сезона започва в понеделник във Форт Уърт, Тексас, а в другата група бяха изтеглени втората в света Онс Жабер (Тунис), Джесика Пегула (САЩ), Мария Сакари (Гърция) и Арина Сабаленка (Беларус).

Гоф и Швьонтек играха във финала на Ролан Гарос

Групите на сингъл и на двойки носят имената на четири легендарни американски тенисистки - Трейси Остин, Нанси Ричи, Роузи Касалс и Пам Шривър. Фаворитка за титлата в Тексас е Швьонтек, която се намира в страхотна форма през цялата година. Полякинята спечели титлите от Ролан Гарос и Ю Ес Оупън, както и още шест трофея, записа 37 поредни победи (рекорд за 21-ви век), спечели 21 сета с 6-0 и има баланс 62-8.

С амбиции за титлата е и дебютантката Онс Жабер, която достигна финалите на Уимбълдън и Ю Ес Оупън, спечели две титли и има 46 победи и 15 загуби през сезона. "Финалите на WTA са нещо много голямо за мен, това е като мини Голям шлем. Винаги съм мечтала да играя на този турнир", сподели Министърката на щастието.

В отлична форма в турнира влиза милиардерската дъщеря Джесика Пегула, която миналата неделя спечели най-голямата титла в кариерата си с триумф в Гуадалахара. Тя достигна четвъртфиналите в три от турнирите от Големия шлем през сезона и спечели 41 мача.

Любопитно е, че двете финалистки от миналогодишното издание на надпреварата Гарбине Мугуруса (шампионка) и Анет Контавейт не се класираха за Форт Уърт.

Финалите на WTA ще се проведат в периода 31 октомври - 7 ноември. /БГНЕС