Швьонтек, Пегула и Сакари с победи във втория кръг на Аустрелиън Оупън

Три от фаворитките за титлата на Аустрелиън Оупън - Ига Швьонтек, Джесика Пегула и Мария Сакари - се класираха за третия кръг на турнира, след като спечелиха вторите си мачове в Мелбърн.

Световната номер 1 Швьонтек не показа най-добрата си игра срещу Камила Осорио от Колумбия, но все пак стигна до чист успех с 6-2, 6-3. И двете тенисистки бяха колебливи на собствен сервис, като полякинята загуби подаването си три пъти, но от своя страна стигна до цели шест пробива, за да затвори мача след час и 24 минути игра. Швьонтек обаче допусна 16 непредизвикани грешки с двубоя. За нея предстои сблъсък с испанската квалификантка Кристина Букса или шампионката от Ю Ес Оупън 2019 Бианка Андрееску.

Номер 3 в схемата Пегула победи Аляксандра Саснович от Беларус с 6-2, 7-6(5) за час и половина. В този мач също играта не бе на високо ниво, като и двете тенисистки допуснаха повече непредизвикани грешки от уинъри и направиха общо осем пробива. В крайна сметка класата на Пегула ѝ помогна да се наложи в тайбрека на втория сет и да стигне до чист успех. В третия кръг американката ще играе с участващата с уайлдкард Оливия Гадецки или украинка Марта Костюк.

Гъркинята Мария Сакари имаше най-сериозни проблеми срещу 18-годишната квалификантка Диана Шнайдер от Русия, но в крайна сметка спечели с 3-6, 7-5, 6-3. И тук грешките от двете страни на мрежата преобладаваха, като в края на двубоя те бяха общо 93, а 53 от тях допусна шестата поставена Сакари. Тя все пак взе победата след два часа и 33 минути игра и ще чака швейцарката Жил Тайхман или китайката Лин Джу в следващия кръг. /БГНЕС