Швьонтек даде само един гейм на испанска квалификантка

Световната номер 1 Ига Швьонтек се класира за осминафиналите на Аустрелиън Оупън, след като разби испанската квалификантка Кристина Букса с 6-0, 6-1 в мач от третия кръг на турнира.

На Маргарет Корт Арина полякинята доминираше тотално срещу Букса, която е номер 100 в ранглистата, като взе 11 поредни гейма, преди да ѝ позволи да се разпише в мача. 25-годишната Букса все пак успя да вземе подаването си веднъж, за да избегне "двоен геврек", преди Швьонтек да затвори мача след 55 минути игра.

Носителката на три титли от Големия шлем постигна пет пробива и не даде нито една възможност за пробив на съперничката си, като реализира 15 печеливши удара срещу само 6 непредизвикани грешки. По този начин Швьонтек се класира за осминафиналите в Мелбърн за четвърта поредна година, като там ще срещне шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина от Казахстан, която победи американката Даниел Колинс с 6-2, 5-7, 6-2.

Напред продължават още американките Джесика Пегула и Коко Гоф, чехкинята Барбора Крейчикова и латвийката Елена Остапенко. /БГНЕС