Шоуто на "Етихад" може да пострада, Сити и Реал ще внимават

Последните два полуфиналиста в тазгодишното издание на Шампионската лига ще станат ясни тази вечер. От 22:00 часа българско време започват мачовете Манчестър Сити - Реал М и Байерн - Арсенал.


За баварците този мач ще е по-сложен в тактически план, защото излизат срещу много опасен противник, който има повече самочувствие от тях в момента, а и няма да е задължен да поема инициативата върху топката. Въобще за Томас Тухел задачата няма да е лесна. Той успя да излови Арсенал на контраатака в Лондон, но сега взискателните фенове на Байерн може и да не го оставят да приложи същия изчаквателен подход у дома. От друга страна, германецът е достатъчно опитен, за да не робува на хорски мнения. Той осъзнава, че в момента неговият тим не може да играе като равен с равен с Арсенал.

Последната седмица беше тежка и за гостите, така че и те не влизат в максимално добро състояние тук. Гостите също така нямат кой-знае какъв опит в такива заплетени ситуации в Европа. Артета обаче пък ще иска реакция.

На "Етихад" се очаква, че и двата тима няма да се хвърлят така безразборно в предни позиции, както се случи в първия дуел. Просто времето за реакция на всяка грешка ще е далеч по-малко и всяка неточност може да бъде скъпоструваща. Логично и головете ще са най-малкото наполовина на тези в Мадрид, а дори може и да са по-малко. Реал е много опитен в такива битки, като и Сити вече знае много добре какво е нужно. /БГНЕС