Шотландия изненада Испания в Глазгоу след два гола на Мактомини

Отборът на Шотландия постигна една от големите изненади в последните дни на евроквалификационни мачове, след като победи Испания с 2:0 у дома в двубой от група А на пресявките за Евро 2024. На препълнения "Хемпдън Парк" в Глазгоу в герой за домакините се превърна халфът на Манчестър Юнайтед Скот Мактомини, който вкара и двете попадения за своя тим, с което увеличи сметката си на четири гола в евроквалификациите.

Мактомини откри резултата още в 7-та минута, когато Анди Робъртсън отне топката от защитник на Испания в опасна зона и подаде към границата на наказателното поле, където халфът на Юнайтед се разписа с удар с левия крак. Подобна бе ситуацията и в 51-та минута, когато след контраатака и отклонено центриране, Мактомини бе пръв от топката и с прецизно изпълнение от воле покачи на 2:0. Испанците държаха топката в 75 процента от времето, но бяха неефективни в атака и така и не успяха да стигнат до гол.

По този начин Шотландия оглави групата с пълен актив от шест точки, докато Испания остава на втора позиция с три точки от два мача. В другия мач от групата Грузия и Норвегия направиха равенство 1:1 в Тбилиси. Двата тима имат по една точка, но норвежците са изиграли две срещу, докато грузинците само една. На дъното в класирането е Кипър, който загуби единствения си мач до момента.

Останалите резултати от вторник:

Група D

Турция - Хърватия 0:2

Уелс - Латвия 1:0

Група I

Косово - Андора 1:1

Румъния - Беларус 2:1

Швейцария - Израел 3:0. /БГНЕС