Шивачки от Благоевград останаха без работа

Десетки шивачки от фирма "Бетис", помещаваща се в района на предприятието "Струматекс", днес не можаха да влязат на работното си място, тъй като помещенията са заключени. Шивачките имат да вземат заплата и половина, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Шивашката фирма е една от поредните фирми, която преустановя дейността си в областния център

Във фирмата, която шие якета за Италия, работят стотина жени. Те не можаха да влязат в помещенията, защото собственикът на фирмата не е платил наема на помещението. В сряда всички са подали молби за напускане, след като са взели, при това частично, заплати само за януари.

„Взели сме само по 150 лева заплата и то за януари, условията във фирмата са добри, но ни лъжат – в петък ще ви платим, след това в понеделник, но това не се случва”, каза пред БГНЕС една от шивачките.

Проблемите във фирмата започнали през месец януари. След като се оплакали в инспекцията по труда им изплатили част от заплатата, сега нещата се повтарят, за това всички пуснали молби за напускане. Но днес не могли да разберат какво е становището на ръководството по молбите им, не могат да си вземат и нещата от фирмата.

Благоевградската шивашка фирма е една от поредните фирми, която преустановя дейността си в областния център след настъпването на новата 2019 година. Така, както преустановиха работа цигарената фабрика, цехът за волани и др. /БГНЕС