Шимунджа: Важното е, че достигнахме до Лига Европа

Важното е, че достигнахме до Лига Европа.Това заяви старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа след изстраданото класиране на българския шампион за групите на втория по сила европейски клубен турнир. Разградчани загубиха реванша с литовския Жалгирис с 2:3 в редовното време, но късна дузпа на Оливие Вердон в края на второто продължение прати „зелените“ в групите на ЛЕ за шеста поредна година.

Анте Шимунджа.

Беше трудно за всички. Винаги е трудно за нас. Не се делим на футболисти и треньор. Важното е, че достигнахме до Лига Европа. Гледайки и двата двубоя, беше много трудно. Играхме добре, защото създадохме доста положения. Лесно стигахме до финалната третина, а те играеха на контраатака. Не опитвахме да си върнем топката през първото полувреме, но след почивката променихме това. Показахме характер, а нашият характер е много сериозен. Искахме победата повече от тях“, започна словенският специалист.

Той коментира развитието на срещата: „Говорихме за терена. Играчите трябваше да знаят какво ги очаква. Сега е трудно да се говори за причините. Още в първата минута допуснахме гол. Вярвахме в себе си, в принципите си и в работата, която трябва да свършим. Това е част от процеса на съзравянето. Някои от играчите нямат опит в такива сблъсъци, но днес показаха смелост. Има неща, които трябва да подобрим“.

Нямаме влияние върху жребия, но искаме да сме конкурентноспособни. Искаме да сме отборът, за който всички ще внимават в Лига Европа и това ще е целта ни“, заяви Шимунджа относно очакванията си за жребия и допълни: „Днес играхме труден сблъсък, ще се насладим на това и после ще говорим. Ще кажа 10, защото знаем през какво преминахме, какво изстрадахме. Млад отбор сме, вярвам в него и вярвам, че ще прогресираме“. /БГНЕС